05 Ekim 2019 Cumartesi 10:33
Ağrı'da 1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinliği  "Anne Sütü Mucizedir"

Anne Sütü Mucizedir1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında her yıl 1- 7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü’ ilk altı ayda sadece anne sütü ile iki yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir.


“Bebek Dostu hastane” ünvanına sahip hastanemiz 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı arttırmak için anlamlı ve güzel bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Hastanemiz başhekimi Op.Dr.Coşkun Daharlı, Başhekim Yardımcılarımız, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Aslan, İdari Mali İşler Müdürü Beymal Ulutaş ve Sağlık Bakım Sorumlusu, Emzirme Danışmanı Betül Yıldız, ebe ve hemşirelerin katılımıyla hazırlanan organizasyonda hastanemizde yeni doğum yapmış annelere özel olarak hazırlanmış üzerinde anne sütünün önemini vurgulayan notların yazılı olduğu magnet, lohusa helvası, lohusa şerbeti, bebek bezi ve pişik kremleri dağıtıldı. Emzirme Haftası hatırası olarak anneler ile fotoğraflar çekildi.


Hastanemizde görevli personelimizin, Hasta ve hasta yakınlarının büyük bir beğeniyle karşıladığı organizasyon kapsamında hastane giriş katı ve poliklinik katında kurulan standa Anne sütünün önemiyle ilgili broşürler dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.