03 Aralık 2019 Salı 21:41
Ağrı'da 27 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

​Doğu'da 280 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı

​Doğu Anadolu illerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 280 köy ve mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Ağrı, Erzurum, Erzincan, Iğdır illerinde çok sayıda köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Etkili olan kar yağışı nedeni ile Ağrı merkez beyaza büründü. Ağrı kar yağışından dolayı 27 köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum'da etkili olan kar dolayısıyla 181 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, mahalle yollarını açmak için çalışma yürütüyor.

Karayolları ekipleri de şehirler arası yollarda ve ana arterlerde ulaşımda aksaklıkların yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Erzincan'da ise kar ve tipi nedeniyle Refahiye ve Tercan ilçelerinde 65 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadele ekipleri, Iğdır'da ulaşıma kapanan 7 köy yolunda karla mücadeleye devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi beklenen bölgede hava, parçalı ve bulutlu olacak.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 3, Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Erzurum ve Ağrı'da 11, Ardahan'da 10, Erzincan'da 4 derece kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklığının Tunceli'de 11, Iğdır ve Erzincan'da 5, Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Kars ve Ardahan'da 1 derece olması bekleniyor.

Bölgede bir süredir etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezlerindeki kar kalınlığı Ağrı'da 6, Erzurum'da 4 santimetre olarak ölçüldü.

Kars'ta kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Kentte üç gündür süren kar, yerini soğuk havaya bıraktı. 

Son Güncelleme: 03.12.2019 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.