02 Şubat 2020 Pazar 13:31
Ağrı'da 3 bin 500 kişi siyer sınavına girdi

Türkiye geneli 'O'nun Oku O'nu Yaşa' temalı Siyer Sınavı'na Ağrı'da binlerce kişi girdi.

Ağrı'nın merkez ve 7 ilçesinden 5 ilçede gerçekleştirilen sınava 3 bin 500 kişi sabahın erken saatlerinden gelerek girdi. Sınav için merkeze bağlı 25-30 kilometre uzaklıktaki köylerden bile yüzlerce öğrenci aileleri ile havanın eksi 15 olduğu soğuğa rağmen gelip katılım gösterdiler.

Sınav hakkında açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz, havanın soğuk olmasına rağmen insanların katılım göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Arif Yılmaz, "Yani Hava çok soğuk. Bunu belirtmek istiyorum. Hava sıcaklığı şuan eksi 15-20 derece. Hamdolsun bu havanın soğukluğuna rağmen halkımız ciddi anlamda bir teveccüh gösterdi. Çok ciddi bir kalabalık var. Belki böyle binlerle ifade edilir. Belki çok daha fazla insan şu an sınava girmiş durumdadır." dedi.

"Bu sınav evlerde televizyon ve tabletleri kapattırdı insanlara"

Sıvanın kaybedenin olmadığına vurgu yapan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak da 10 yıl oldu bu program düzenliyoruz. Her geçen gün kat ve kat katılımda bir sayı atışı oluyor. Tabii ki diyoruz kaybedeni aslında olmayan bir sınavdır bu. Gerçekten bu işin kaybedeni yok, başlı başına kazanmıştır insanlar Peygamber Efendimizin hayatını okuyarak. Az önce velilerle, aileler ile görüştük.Aileler gayet heyecanlı, öğrenciler yine öyle heyecanlı.Öğrencilerin ve ailelerinin dedikleri şeyler şunlar;binlerce insana bu kitabı okuttuk.Bu kitapla beraber çocuklaraslında ailelerine, babalarına,ev halkına televizyonu kapattırmışlar. Telefonu bir yana bırakmışlardır. Malum biliyorsunuz, bu son dönemde insanların elinde telefon, evlerinde televizyon ve tabletler düşmüyor. Buradapeygamberin hayatını o aileleri okumuşlar."

Yılmaz son olarak, "2 ilçemiz hariç tüm ilçelerimizde ve kent merkezinde sınavı gerçekleştiriyoruz.Şuanda 20'nin üzerinde okulda sınav gerçekleşiyor,tabii görevli sayısı deseniz fazladır.Bu işte gönüllülük esasıyla hareket eden kardeşlerimiz bu işi sürdürüyorlar." ifadeleri ile konuşmasına son verdi.

Sınava katılan Emre Kılıç, "Ben çok heyecanlıyım. Sonuçta sınavı kazanmasam da, Peygamberimizin hayatını öğrenmiş oldum." dedi.

Cumali Yılmaz adlı katılımcı ise uzun süredir çalıştığını ve derece yapmayı beklediğini söyledi. Bu sınav ile Peygamberin hayatını öğrenmenin de kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

Öğrencisini sabah erkenden alıp sınava getiren Cumali Öztürk adlı veli ise sınava getirdiği oğlundan derece yapmasını beklediğini derece yapmasa bile Peygamberin hayatını öğrenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Hamur ilçesine bağlı Dedemaksutköyünden gelen Hakan Demir adlı öğrenci ise şunları söyledi:

"3 defa kitabı okudum. Peygamber efendimizin hayatı ve mucizelerini, ilk Müslümanları öğrendim. Çok faydalı oldu. Peygamberimizin hayatını öğrenmek ödüllerden daha önemli."

Sadık Öner adlı öğrenci ise 18 kilometre uzaklıktaki Muratbucağı köyünden geldiğini ve sınava çok hazırlandığını söyledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.