04 Haziran 2021 Cuma 22:54
Ağrı'da 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü Etkinliği

Her yıl 3 Haziran günü kutlanan "dünya bisiklet günü" Ağrı'da kutlandı.

Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan yaptığı açıklamada; "Sağlıklı bir yaşam için pedal çevir Ağrı" sloganı ile Ağrı Gençlik merkezi ve Yeşilay gönülleri olarak bu yıl 3 Haziran Dünya Bisiklet Gününde farkındalık yaratabilmek için bisiklet organizasyonu düzenledikleri belirrti.

ağrı'da onlarca gönüllünün katılımı ile gerçekleşen etkinlik, Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde aynı gün düzenlenen Geleneksel Yeşilay bisiklet turu ile iyi ve sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor.

Peki Dünya Bisiklet Günü neden kutlanıyor?

Yürüme, bisiklet sürme veya diğer sporları yapma gibi orta şiddette düzenli fiziksel aktivitenin sağlık için önemli faydaları bulunuyor. Fiziksel olarak aktif olmanın faydaları tüm yaş gruplarında birçok potansiyel riske karşı koruyor. Çok fazla vaktiniz ve imkanınız olmasa da, biraz fiziksel aktivite dahi hiç yapmamaktan iyidir.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre, yürümeye ve bisiklet sürmeye yönelik güvenli altyapı ve yollar da sağlık alanında eşitliği sağlamak için önemli. Şehrin en yoksul, birçok kişinin özel araç sahibi olamadığı bölgelerinde, yürümek ve bisiklet sürmek ulaşım amacıyla kullanılabileceği gibi kalp hastalığı, inme, belirli kanser türleri, diyabet ve hatta ölüm riskini azaltıyor.

Dünya Bisiklet Günü de, egzersiz ve sağlık ilişkisinde çok önemli bir yere sahip olan bisikleti hatırlamak, bisiklete ilişkin etkinlikler yapmak için ideal bir gün olarak işlev görüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-06-07 00:07:19

Belediye bşk.savcı sayan seçim vaadlerinde bisiklet yolu vardı neden hala yapılmadı çocuklar ana yollarda bisiklet sürüyor ölüm olmasınımı bekliyor çok büyük bir talep değil madem söz ağızdan çıktı o halde yerine gelmesi gerek