18 Aralık 2020 Cuma 20:04
Ağrı'da "5 Yılda 750 Bin Koyun" Projesi Başlatıldı

Ağrı'da "5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi" yürürlüğe konuldu

Ağrı Valiliği koordinesinde hayata geçirilen '5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi' kapsamında 1. Etap koyun tedariki, Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Et ve Süt Kurumu yerleşkesinde, proje kapsamında 14 çiftçiye bin 200 koyun teslim edildi.

Programda bir konuşma yapan Ağrı Valisi Osman Varol, proje başvurusuna vatandaşların yoğun ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirttiği.

Vali Varol, "'5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi' hayvancılık alanında Ağrımızı hak ettiği noktaya taşıyacak önemli bir proje. Bu projenin başından beri emek veren proje paydaşlarımıza, sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize, devletine, memleketine ve ilimizin potansiyeline güvenip projede yer alan vatandaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Projemizin başında ve uygulamasında olduğu gibi hayırlı bir iş yapmak, ilimizin gelişimi için adım atmak ve yerinde istihdamla Ağrımızı kalkındırmak isteyen vatandaşlarımızın her türlü girişimlerinin yanında olduğumuzu ve her zaman olacağımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Varol, "Çiftçilerimize, ipoteksiz ve faizsiz uygun şartlarda kredi imkânı sunulan, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası ortaklığıyla hayata geçirilen proje ile vatandaşlarımıza ucuz yem temin edilecek ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanacaktır. Çiftçilerimize sağlanan bu imkânların yanı sıra düşük kalitedeki meraların ıslahının hızlandırılması, ruhsatlı kesim yerleri ile et pazarlama ağlarının kurulması, mandıralar ve süt işletme tesisleri ile koyun sütüne katma değer kazandırılması ve organik koyunculuğun mevcut potansiyelinin ortaya çıkarılması ile Ağrı tarım ve hayvancılıkta hak ettiği noktaya ulaşacaktır." şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.