18 Eylül 2017 Pazartesi 17:40
Ağrı'da Ahilik Haftası Etkinlikleri ve Kutlamaları

 Ağrı'da Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Ağrı Valiliği önünde düzenlenen törende, Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Hayati Aydemir Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Hayati Aydemir, ahiliğin 12. yüzyıldan bu yana bu topraklarda yaşayan çok önemli bir kültürel, ekonomik ve toplumsal oluşum olduğunu söyledi.

​Ahiliğin toplumun her alanını etkilediğini belirten Aydemir, "Ahilik kültürü ile mesleki eğitim, sosyal güvenlik, tüketici hakları, bankacılık, kooperatifçilik gibi günümüz dünyasının vazgeçilmez uygulamaları hayatımıza girmiştir. Bu kavramların ilk örnekleri Ahilik sayesinde Anadolu'da ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır." dedi.

Ahiliğin getirdiği sistemin sadece Türkiye’de değil birçok Avrupa ülkesinde de uygulandığını belirten Aydemir, şöyle konuştu:

"Almanya’da uygulanmakta olan dünyaca kabul görmüş ve bizim de örnek aldığımız ikili meslek eğitimi sisteminin özü ahilikten alınmıştır. Ahilik kültürü devletten bağımsız esnaf ve sanatkarların kendi içlerinde kurmuş olduğu bir oluşum olduğu için sivil örgütlenmenin de öncüsüdür. Esnaf ve sanatkârlarımızın Ağrı'nın ekonomik kalkınmasına ve toplumsal barışına yaptığı katkıların artmasını diliyorum."

Daha sonra, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri Ağrı Valisi Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti.

Elban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, esnafın ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı.

Ziyaretin ardından Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Yeni Van Caddesi'nde esnafa pilav dağıtıldı.

agrida-ahilik-haftasi-etkinlikleri-ve-kutlamalari.jpgagrida-ahilik-haftasi-etkinlikleri-ve-kutlamalari-001.jpgagrida-ahilik-haftasi-etkinlikleri-ve-kutlamalari-006.jpgagrida-ahilik-haftasi-etkinlikleri-ve-kutlamalari-007.jpgagrida-ahilik-haftasi-etkinlikleri-ve-kutlamalari-008.jpgagrida-ahilik-haftasi-etkinlikleri-ve-kutlamalari-009.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.