17 Eylül 2018 Pazartesi 16:23
Ağrı'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Ağrı'da Ahilik Haftası, düzenlenen törenle kutlanmaya başlandı.

Ahilik Haftası'nın başlaması dolayısıyla Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, meslek odaları temsilcilerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Törende, Ağrı ESOB Başkanı Hayati Aydemir'in anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Eski Van Caddesi üzerinde devam eden kutlama programı, Vali Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Birgül ve Ağrı ESOB Başkanı Aydemir'in, ahilik pilavı dağıtımıyla devam etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Elban, hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlikte vatandaş ve esnafa ahilik pilavı dağıttıklarını ifade etti.

Ahiliğin sıradan bir teşkilat olmadığını vurgulayan Elban, "Ahilik bizde her şeyden önce bir yaşam biçimidir. Ahi, sadece sanat veya yaptığı işle anılan bir kişi değildir. Aile, toplum ve devlet hayatında, çarşıdaki vatandaşla olan ilişkisine kadar bir bütün olarak bir yaşam şeklidir ahilik teşkilatı. Öyle olduğu içindir ki Selçuklu Devleti dağıldığı zaman yeniden bir imparatorluk kurulurken ahilik teşkilatı çok önemli görev üstlenmiş ve yeni kurulan Osmanlı Devleti'nin hamurunun mayası olmuş ve 600 yıl civarında hüküm süren bir imparatorluğun oluşumunda çok önemli katkıları olmuştur." diye konuştu.

Bu kadar önemli bir yere sahip teşkilatın anma etkinliğine katılmaktan dolayı da mutlu olduğunu kaydeden Elban, yapılan törenin de esnaf ve vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Ahi Evran'ın kurduğu güçlü teşkilatı konfederasyon olarak devam ettirdiklerini anlatan Ağrı ESOB Başkanı Demir ise kalfa, usta, çırak ilişkisini devam ettiren bir teşkilat olduklarını belirterek, haftanın esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını diledi.

Son Güncelleme: 17.09.2018 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.