03 Aralık 2018 Pazartesi 13:05
Ağrı'da Belediye Başkanlığı Yarışı Nefes kesecek

2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden en büyük yarışlardan birinin de Ağrı Belediye Başkanlığı için yaşanması bekleniyor.

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere 4 aydan daha az bir süre kalması ile birlikte siyasette hareketlenmeler başladı. Bu anlamda özellikle HDP VE AK Parti arasında en yüksek mücadelenin yaşanacağı il olarak ise Ağrı ön plana çıkmaktadır. AK Parti Ağrı belediye başkanının henüz açıklamamasına rağmen seçimin bu 2 parti arasında geçeceği tahmin edilmektedir.

Ak parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ağrı merkez ve ilçelerinin belediye başkanları 12 Aralıkta yapılacak AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının açıklanacağı toplantıda kamuoyuna bildirileceği ifade edilmektedir. Bu doğrultuda 12 Aralıktan sonra her 2 partinin de Ağrı belediye başkanlığını almak için yoğun bir çalışmaya gireceği ve seçimin galibinin kıl payı olacağı tahmin edilmektedir.

2014 Yerel Seçimlerinde Yarışı HDP Kazanmıştı

Resmi rakamlara göre 2014 yılında yapılan ve yine büyük bir çekişmeye sahne olan Ağrı merkez belediye başkanlığını ise aldığı 23238 oy ve yüzde 51 oy oranı ile HDP adayı kazanmıştır. 2014 seçiminde AK Parti ise aldığı 20690 oy ve yüzde 45,4 oy oranı ile az bir fark ile ikinci olmuştu.

2019 Mart ayında yapılacak seçimde bu defa farkın çok daha az olacağı ve kazananın yüzde 1’lik bir dilimde olabileceği konuşulmaktadır. Bu anlamda AK Parti Ağrı belediye başkanı adayının kim olacağı ise en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Çünkü bölgede sevilen ve saygı duyulan bir aday çıkarılması halinde bu seçimde Ak Parti’nin Ağrı merkez Belediye başkanlığını kazanabileceğini iddia edenlerin sayısı oldukça fazla bir durumda görülmektedir.

Kayyum Belediye Yönetimi Hizmetleri İle Takdir Topladı

Ağrı belediye başkanlığına kayyum atanması birçok kişinin demokrasiye bir müdahale görmesine rağmen atanan kayyum belediye başkanının hizmetleri ve sorunları çözme becerisi şehirde büyük taktir toplamış durumdadır. Şehirde yıllar sonra belediyecilik hizmetlerinden tam olarak yararlanılması ve yaşanan gelişmeler neticesinde hizmetlerin devamını isteyen Ağrı halkının bu seçimde AK Parti başkanına yönelebileceği yüksek sesle konuşulmaktadır.

Son Güncelleme: 04.12.2018 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ss 2018-12-04 09:42:28

Her cümlenin başına "bu anlamda" yazmanıza gerek yok. Çok fazla anlatım bozukluğu var