24 Kasım 2018 Cumartesi 11:49
Ağrı'da Belediye Seçimleri Öncesi Hasan Arslan'dan şok iddialar!

Agridahaber.com / Özel Haber

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Arslan, Ağrı'da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Buluşmada seçim öncesi değerlendirmelerde bulunan Eski Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, şok iddialarda bulundu.

2014 Mahalli İdareler seçiminde AK Partiden Belediye Başkan Adayı olan Hasan Arslan, bir araya geldiği basın mensuplarına seçim öncesi, süreci ve sonrasında iddia ettiği kendisine oynanan oyunları anlattı.

"ÇOK SIKINTILI BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÜRECİ GEÇTİ"

Belediye başkanlığı döneminde çok sıkıntılı bir sürecin geçtiğini vurgulayan Hasan Arslan: "2006 yılında AK Parti Ağrı İl Başkanı iken oy potansiyelini %400 bir patlama gerçekleştirerek 5/0 gibi bir şeye ben ve yol arkadaşlarım imza attık. 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde ise dev ön projeler: su arıtma tesisi, şehirlerarası otobüs terminali, hayvan borsası, 60 km taşkın önleme setleri, 3 köprü, Kentsel dönüşüm projesi 1. etabı 1360 konut bitirilerek hizmete sunuldu. İlde ve Belediyede ki çalışmalarımıza, Ak Parti belediyeciliğine karşı proje geliştiremeyen sadece ret ve inkar mantığında olan HDP karşılamasıyla itibarsızlaştırma faaliyetleri, kumpasıyla beni hedef alıp 2014 yerel yönetimler seçimini bu hizmetlerden dolayı kazanamayacaklarını anlayan HDP ve FETÖ koalisyonu son 5 yıl içerisinde hizmetleri gölgelemek için çeşitli baskı ve kumpaslar yaparak, AK Parti Belediyeciliğini çeşitli entrikalar ile engellemeye çalıştılar.

Ağrı Belediye Başkan aday Adayı Hasan Arslan'ın iddiaları:

1- "2014 seçiminde civar illerde oturanları Ağrı'da ikamet ediyor gösterip gayrimeşru oy kullandırttılar"

2- "Ağrı Merkez'de görev yapan güvenlik güçlerini AK Parti'ye oy kullanmasınlar diye ilçelerde görevlendirdiler."

3-"Sandık odalarına il dışından gelen onlarca şahıslar oy kullanmaya gelen seçmenlerin özgür iradesine ipotek koyup başlarında durarak HDP'ye oy kullanmalarını sağladılar"

4-"Ağrı'da ikamet eden potansiyel AK Partili işadamlarını Aile büyüklerinden bazılarını rehin alıp AK Parti'ye oy kullanmamaları konusunda her türlü tehdit, şantaj ve baskı yaparak AK Parti'ye oy vermelerini engellediler."

5-"Şehir dışından ve şehir içinden görevlendirilen FETÖ Ablalarına çarşaf giydirilip HDP Kadın örgütüyle beraber, mahalle çalışmalarında; "Hasan Arslan'ın eşiyiz. Bize ve çocuklarımıza sahip çıkamayıp dışarı atan biri size nasıl hizmet eder ve sahip çıkar?" diyerek AK Parti'ye oy vermemeleri konusunda ikna ettiler"

6-"Özürlü bir vatandaşın boynuna Hasan Arslan yolsuzluk yaptı diye bir yazı asılıp caddelerde, sokaklarda bağırttırarak öylece dolaştırılıp itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüler."

7-" O dönemde evde kanser tedavisi gören rahmetlik babam hakkında 13 yaşında kız kaçırdı diye iftiralar attılar"

8-"'Her gün, yolsuzluktan tutuklandı.' vb. gibi sayısızca asılsız iftira ve yalan atılarak itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüler."

9-"2014 seçimlerinde Ağrı Halkının iradesine saygı göstermeyenHDP ve FETÖ koalisyonu hukuksuz tutumlarını sandıkları üzerinde oynadıkları oyunlarını devam ettirip yaklaşık 23 bin Ağrılı seçmenin iradesini yok sayarak HDP seçimi kazandı diye ilan edip seçim kartını rapor alıp Ağrı'dan ayrılarak usulsüzlüklerini meşrulaştırma çabaları gösterdiler"

10-"Yapılan itirazlarınız neticesinde sandıklar, tekrar sayılmaya başlandı. AK Parti hızlı bir şekilde öne geçince gecenin bir vaktinde ilgili adli merciiler bizleri çağırarak:'AK Parti yaklaşık 2 bin oy farkla kuvvetli bir ihtimalle seçimi kazandı.' diyerek kazandığımı belirttiler. Fakat bu seçimi iptal etmezsek dışarıda toplanan kalabalığın olay çıkaracağı ve neticesinde can kayıplarının yaşanacağını, bunların sebebinin de benim olacağımı söylediler. Kazandığımız seçimin sayımlarını durdurup seçimi iptal ettiler."

11- "Kısaca Ağrı halkı, seçmeni AK Parti'ye 20.10.2014 yılında oy verdi ve AK Parti belediyesine devam kararı vermesine rağmen FETÖ ve HDP koalisyonuna kurban edildi. Ben bu mağduriyeti ve zulmü o dönemin ilgili birimleriyle paylaştım."

12-"Halkıma yapmış olduğum hizmetlerin ve Ağrı'yı değiştirip dönüştürecek, yarım kalan ve yeni projelerini hayata geçirmek için AK Parti'nin yerel yönetimleri 2019 Mart seçimleri için aday adayı olarak başvurdum."

Dört yıldır anlatmasına rağmen ulaşamadıkları insanlara ulaşması için bunları paylaştığını belirten Hasan Arslan: "Yukarıda ki açıklamaları yaklaşık 4 yıldır zaman zaman anlatmama rağmen bir çoğuna ulaşamadığımız için basınımızla paylaşmak istedim." dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2019 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Iğdırlı 2018-11-24 13:12:36

Yaşadım Allahta şahit ne dediysen hepsi doğru Allah var gam yok rabbim elbette hesap soracak gün gelir devran döner herkes hak ettiğini bulacak

Avatar
ak ağrı 2018-11-28 11:50:22

ne yaptın ağrıya tek bir şey yaz buraya ne yaptın loooo

Avatar
Çok önemli değil 2018-12-04 14:27:01

Hasan bey malvarlığınızın bir kısmını İstanbul da oturan bir AĞRI lı işadamının üstüne yaptınızmı yok diyorsanız isminide paylaşım yapalımmı

Avatar
nadir berkalp 2019-01-12 18:03:09

Rabim'min büyüklüğüne bak ben senin em yakın arkadaşındım sana deyil başka partiye oy verenlerden encumen sectin senin cebine biraz par koysunlar diye bir arabam o yolda gitti Allah 'ta gitil fitil burnu dan getirdi o zama senin arabanı yamirciden aldım onun parasını vermedin ve senin bir hırsız olduğunu ben çok iyi bilirim gercekte ak partili bile değildin yalan uzerine muamele edersen sonun bu olur Allahıma şükürler olsunki ahımız senden acı bir şekilde çıktı ak parti senin gibi üçkağıtçıları bi daha getirimi hadi ordan

Avatar
nadir berkalp 2019-01-12 18:04:48

Rabim'min büyüklüğüne bak ben senin em yakın arkadaşındım sana deyil başka tv oy verenlerden encumen sectin senin cebine biraz par koysunlar diye bir arabam o yolda gitti Allah 'ta gitil fitil burnu dan getirdi o zama senin arabanı yamirciden aldım onun parasını vermedin ve senin bir hırsız olduğunu ben çok iyi bilirim gercekte ak partili bile değildin yalan uzerine muamele edersen sonun bu olur Allahıma şükürler olsunki ahımız senden acı bir şekilde çıktı ak parti senin gibi üçkağıtçıları bi daha getirimi hadi ordan

Avatar
Murat öztürk 2018-11-25 10:45:26

Bunlar iddia değil gerçekler, ne iftiralara maruz kaldi bu adam. Ama yine boyun eğmedi helal olsun Adaylik vermezlerse bile, sen agrinin onurlu bur liderisin

Avatar
Murat öztrak 2018-11-26 00:59:15

0

Avatar
Diken 2018-11-27 01:05:19

Sayın hırsız sen seçim propagandani yaparken 2009 da kaldığın daireyi dahi satışa cikarip 2013 yılında ...... Yapı dan 3 adet rezidans si hangi parayla aldın de bakalım. Belediyede ki kiralık ama tek bir gün çalışmayan dozer e her ayverip ....il beyden payını almadın mi. Ilıcalı ile sahte evraklarla ihale paylaşıp yemediniz mi. Bunun gibi onlarcası. Ayıp ayıp ayıp sen bu partiye yakismiyorsun.