17 Şubat 2019 Pazar 14:55
Ağrı'da Binler Heyecanla Siyer Sınavına Girdi

Ağrı'da Binler Heyecanla Siyer Sınavına Girdi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde yüzbinlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Siyer Sınavı'na Ağrı'da da binler katıldı.

5 bin kişiden fazla insanın katıldığı sınava katılımcıların heyecanlı oldukları gözlemlendi. Ağrı merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen sınav için onlarca okul tahsis edilirken yüzlerce görevlide sınavın başarılı geçmesi için ter döktüler.

Sınav hakkında açıklama yapan Arif Yılmaz, 3 aydır çalışmalarının devam ettiğini, çok emek verdiklerini belirtti.

Arif Yılmaz, "Böyle bir güzelliği bahşeden Cenabı Allah'a hamdolsun. 8 yıldır Türkiye geneli sınavı düzenliyoruz, aynı zamanda 3 aydır 7'den 70'e herkese yönelik çalışma düzenledik, bu çalışma neticesinde şu anda çok ciddi bir yoğunluk var. Ağrı ve ilçelerinde 5 bine yakın insanımız sınava giriyor. Aslında amaç şu Allah Rasulünün hayatını insanlara öğretmek. Belki de çok katılımcı ilkokul, ortaokul çağlarında. Bu öğrencilerimizin Resullah'ı okuması bizim için başlı başına bir kazançtır. Bu kaybedeni olmayan bir sınavdır çok iyi gidiyor. Tüm katılımcılara başarılar diliyoruz."

"Onlar kadar heyecanlıyız"

Öğrenci velilerinden Tahsin Çetin, sınava katılan öğrencisinden derece beklediğini belirterek şunları söyledi: "Onu getirdim sınava, Allah herkesin çocuğuna başarı nasip etsin bizim çocuğumuza da dahil. İnşallah kızımın sınavı iyi geçer, Onlar ne kadar heyecanlıysa biz de onlar kadar heyecanlı bir şekilde burada bekliyoruz. Dini açıdan bu sınav çok güzel. Benim kızım başarılı aynı zamanda. Güveniyorum kendisine, okul birincisi olduğu için bu sınavdan da derece yapmasını bekliyorum."

"Çocuğumun derece yapması önemli değil öğrendikleri bizim için yeterlidir"

Abdulbaki Karahan ise duygularını şöyle ifade etti: "Çocuğum bu sınava çalışırken bayağı bilgi sahibi oldu. Bu sınavın ona bu noktada faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bayağı emek verdi. Derece alsalar da almasalar da bu sınavın onlara vermiş olduğu bilgi bence yeterlidir."

Ferzende Cengiz, "Benim kızımı getirdim. Bayağı çalıştı, gayret etti. Başarılı bir öğrenci olduğu için ben kızıma güveniyorum İnşallah derece kazanacak."

"Kitabın özetini çıkardım"

Sınav katılımcılarından Ayşe Cengiz, sınava hazırlandığı sırada okuduğu kitabın özetini çıkardığını belirtti.

Cengiz, "Sınava hazırlanmak için belirtilen kaynağı okudum, emek verdim. Biraz zor geçti, kitabı baştan sona okuyup özetini çıkardım birkaç defa bayağı yoruldum. İnşallah iyi bir dereceyle kazanırım."

Katılımcı öğrencilerden Ali Ubeyde Bahadır ise ezber yöntemi ile çalıştığını söyleyerek, "Kitabın özetini çıkardım, defalarca tekrar yaptım, halifeleri iyice ezberledim, bütün savaşları inceledim. İyi bir sonuç ve puan alacağım inşallah" dedi. 

Son Güncelleme: 17.02.2019 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.