11 Nisan 2020 Cumartesi 16:00
Ağrı'da Bir Bina Karantinaya Alındı

Bina sakininin taziyeye gittiği yakınlarında virüse rastlanması üzerine polislerin taziyeye gidenleri belirleyerek ziyaret etmeye başlamalarından sonra B.A.'nın da ziyarete gittiği ve Ağrı'ya dönüş yaptığı tespit edildi.

B.A.'nın Alpaslan Mahallesindeki bir binada ikamet ettiği bilgisini alan Ağrı Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin,

B.A.'yı sağlık ekipleri ile birlikte evinden alarak Ağrı Devlet Hastanesine götürdükleri ve yapılan Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındığı öğrenildi.

B.A.'da virüse rastlanması üzerine binaya gelen ekiplerin, B.A.'nın ailesini hastaneye götürerek test yaptıkları, aile fertlerinin hiçbirinde virüse rastlanmadığı, ancak aile fertlerinin tedbir amaçlı Ağrı Devlet Hastanesinde gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Bina sakinleri, binada vaka görülmesi üzerine karantinaya alındıklarını ve 14 gün boyunca giriş çıkışların yasaklandığını belirttiler.

Kendilerine gelen görevlilerin yasağa uymayanlara 3 bin 150 TL ceza verileceğini belirttiklerini ama binada herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığını söylediler.

Bina sakinlerinden Engin Efe, 3 gündür karantinada olduklarından işe gidemediklerini söyledi.

"Binada herhangi bir önlem yok"

Engin Efe, "Şuan karantinadayız, yalnız herhangi bir önlem yok. Bir komşumuzda Coronavirus tespit edildi, gelip kendisini hastaneye kaldırdılar.

Yetkililer gelip bizim ve diğer komşuların bilgilerini aldılar. Bize 14 gün boyunca binadan çıkmamızın yasak olduğunu söylediler.

Bu yasağa uymayıp çıkan olursa 3 bin 150 TL ceza verileceğini belirttiler. Testi pozitif çıkan komşumuzun daha sonra ailesini hastaneye götürdüler, bildiğimiz kadarıyla onlar da gözetim altında tutuluyorlar." dedi.


İsmini vermeyen ve görüntüsünün alınmasını istemeyen bir vatandaş ise şunları söyledi:

"3 gündür karantinadayız ama binada bir önlem alınmış değil, bu da tehlikedir. Çünkü bazı vatandaşlar dışarı çıkmak zorunda kalıyor ve virüs kapmışsak bu virüsü dışarıya bulaştırmamız işten bile değil.

Geçenlerde bir bina sakini dışarı çıktığı için polis kapımızı çalarak kim olduğunu sordu.  Bu konu ile ilgili binadan birinin şikâyette bulunduğunu söylediler. Bilmediğimi söyledim, bize tekrar 'Kesinlikle binadan çıkmayın! Yoksa 3 bin 150 TL ceza yersiniz.' dediler.

Şu an dışarı çıkamıyoruz, ihtiyacımızı da karşılayamıyoruz, ne yapacağız bilmiyorum."
 

Son Güncelleme: 14.04.2020 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baran ASLANGİRİ 2020-04-11 22:19:07

Neden aileden habersiz abartarak haber yapiyorsunuz soylentilere bakarak haber yapiyorsunuz bu da sizin dogru haber yapmadiğinizi gorebiliyoruz bence bu isi yapmayi bilmiyorsunuz