04 Ekim 2019 Cuma 23:26
Ağrı'da Bozuk Yollara Vatandaş Tepkili! Araçlarımız Hurdaya Döndü

Yollardaki çukurlar vatandaşları mağdur ediyor

Ağrı’da doğalgaz şirketinin çalışmasında Belediye ile yapmış olduğu sözleşmeye uymaması ve Belediye’nin de şirketi denetlemeyip, çukur içindeki yollara müdahalede bulunmaması tepkilere neden oluyor.

Ağrı’da 2017 yılında doğalgaz çalışmaları başladı. Çalışma sonrası şirketin kazı yaptığı yerleri yeniden asfalt yapması şartını yerine getirmemesi, vatandaşları mağdur ediyor. Şirketi denetlemeyen ve cadde, sokaklarda meydana gelen çukurlardan dolayı hiçbir müdahalede bulunmayan Ağrı Belediyesine tepki gösteren vatandaşlar, kış mevsimi gelmeden Belediyenin bu çalışmaları bitirmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Asfalt olmayan yollarda meydana gelen tozlu yollar, vatandaşları mağdur ediyor. Oluşan çukurlarda biriken sulardan dolayı ilerlemekte zorlanan vatandaşlar, çukurlara taş ve kaldırım taşları bırakarak ilerlemeye çalışıyorlar.

Doğalgaz şirketi çalışmalarına başlamadan önce de yolların bu halde olduğunu belirten Cengiz Polat, yolların daha beter hale geldiğini belirtti.

“İnanın köy yolları bile bu halde değil”

Araçlarının çukurlardan dolayı sık sık arızalandığını ifade eden Cengiz Polat, “Bu yolların hali rezalet, yolları kullanamıyoruz. Araba kullanmayı bir tarafa bırakalım, oluşan çukurlardan dolayı yürümekte bile zorlanıyoruz. Şehrin göbeği burası, inanın köy yolları bile bu halde değil, ben böyle bir rezalet görmedim.

Araçlarımız Hurdaya Döndü

Aylardır bu yolları yapmıyorlar, kış geldi. Bozuk ve çukur olan yollardan dolayı araçlarımızı sürekli sanayiye götürüp tamir etmek zorunda kalıyoruz.

Doğalgaz geldi diye sevindik ama yolların bu şekilde bırakılması bizleri mağdur ediyor. Gerçi doğalgaz şirketi çalışma yapmadan önce de yollar bu haldeydi. Her yerde hendekler oluşmuş. Biran önce bu yolları düzeltsinler, kış geldi artık. Kış mevsiminde bu yollar nasıl yapılacak. İnsanlar kışın burada nasıl yürüyecek. Yetkililerin bu duruma bir an önce el atmalarını bekliyorum.” dedi.

Yollarda ilerlemekte güçlük çektiklerini kaydeden Mehmet Nuri Yerlikaya, “Servis şoförüyüm, 15-20 dakikalık yolu 2 saatte gidebiliyoruz. Her sabah geç kalıyoruz. Çukurları görüyorsunuz, yetkililer bu duruma müdahale etmeli. Seçimlerden sonra şehrimizde iyi şeyler yapılacak diye beklerken maalesef daha da kötü oldu.” ifadelerini kullandı.

Diğer bir vatandaş Ali Rıza Işık ise, Erzurum’da belediyenin düzenli olarak çalışmasına karşın Ağrı’da Belediye’nin bu vaziyette olmasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

“Belediye bu şehre hizmet etsin”

Işık, “Aracım yok ama aracı olan vatandaşın araçları arızalandığında bu beni üzüyor. Her tarafta çukurlar var. Doğalgaz şirketi kazı çalışmaları yaptığında, sözleşmeye göre, yolları asfalt yapması gerekiyordu. Cadde ve sokaklar çukur içinde, şirket de önemsemiyor, Belediye de hiçbir şey yapmıyor. Belediye bu şehri bir düzene koysun.

Batı illerinde neden hizmetler düzenli yapılıyor da Ağrı neden bu halde. Erzurum ile ilimizin bir farkı var mı? Erzurum da Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Ağrı da. Erzurum’da yapılan işlemler ile burayı kıyaslayalım. Ağrı’ya gelen hiçbir iş yapmıyor.” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.10.2019 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reis 2019-10-05 09:05:05

Yollar gerçekten çok kötü öyleki aracım ile şehir merkezine gitmek istemiyorum çok yoruyor. Yetkililerin bu durumdan haberleri olduğunu düşünüyorum bu anlamda Ağrıdahaber.com'a sesimiz olduğu için teşekkür ederim.

Avatar
Cevdet 2019-10-05 18:54:23

evet gerçekten Yolari berbat buna beledye dur diyecek ama malesef sadece yol deyil daha kültürürümüze çok ister esnafımız caddeleri işgal etmişler sandalye eşyalar yolların ortasında yazık yüricek yol yok bu şehir bunları hak etmiyor

Avatar
vatandaş 2019-10-05 20:58:03

Yollar bozuk kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş kahvehanelerin önünden kaldırıma kadar sandalye akşama kadar milletin anasına,bacisina,karisina taciz,göz zinasi var ama yandaş zabitalar seyyar satıcıya patates,soğan satıcısına kabadayı yiyiyorsa kahvehane ve diğer esnafa söz geçirin

Avatar
Taner 2019-10-05 11:25:14

Maalesef yapılan asfalt çalışmalarında çok kalitesiz çamurun üstüne sıcak asfalt atıp geçiyorlar. Bir yıl bile sürmeden asfalt köstebek çukuruna dönüyor haliyle. Hatta çamurun üzerine zift dökerek asfalt görünümü vermeye çalışan başkanlarda gördü bu memleket. İlimizin her yerini asfalt yapsalar 100 km etmez. Yıllardır bu halka çok görünen bu tur çalışmalar maalesef hakkıyla ve zamanında yapışmıyor.

Avatar
İnci 2019-10-06 02:12:41

İşinizi gücünüz yalan dolan milleti kandırmayın her sene ziyaret gittiğim memlekete aynı değişen birşeyi yok yolları berbat şehir bitmiş bakan yok çünkü unutulmuş şehirler ki bilerek devletin birseyi yaptığı yok Karadeniz'de yaşıyorum devlet burda taşları beğenmeyip yendinen süslü taşlar yapıyor keyfine'devlet Doğu yu unutmuş yıllardır bu böyle gelmiş böyle gider açın gözünüzü de Doğu dan hariç diğer şehirleri görün burda şehirler Paris olmuş köyler şehir olmuş Doğu bataklık olmuş devletin Unuttuğu yer Ne yazık ki böyle çok yazık

Avatar
vatandaş 2019-10-06 09:21:12

Ağrı ülkenin unutulmak istenenn bir ili hangi parti olursa olsun bu ile bir faydası olmuyor devlet ödenek veriyor bunlar bir şekilde cebe indiriyor. Yapılan en ufak şeye bile çok harcama yapıyorlar yada yapılmış gibi gösteriyorlar. Her gelen dandik kaldırımlar yollar yapıyor yakındır gökyüzüne ulaşmamıza devletide kandırıyoorlar başkanın geleceğini duyunca yıllarca yapmadıkları görevleri bir günde yaparlar. Ağrı adı gibi ağrılı

Avatar
vatandaş 2019-10-06 09:22:51

Ağrı ülkenin unutulmak istenenn bir ili hangi parti olursa olsun bu ile bir faydası olmuyor devlet ödenek veriyor bunlar bir şekilde cebe indiriyor. Yapılan en ufak şeye bile çok harcama yapıyorlar yada yapılmış gibi gösteriyorlar. Her gelen dandik kaldırımlar yollar yapıyor yakındır gökyüzüne ulaşmamıza devletide kandırıyoorlar başkanın geleceğini duyunca yıllarca yapmadıkları görevleri bir günde yaparlar. Ağrı adı gibi ağrılı

Avatar
vatandaş 2019-10-05 15:54:24

Tam yalaka yandaş haber desene yaparsa savcı sayan yapar utanma yahu memleket bitmiş tükenmiş satılmış kasa boş millet aç perişan işsiz ama saray ve yalakalari bundan habersiz halktan uzak iktidar ve yandaşları zengin oldular ama hakettik biz oy verdik bize müstehak