12 Kasım 2021 Cuma 13:06
Ağrı'da Bypass Ameliyatı Yapıldı

Yapılan cerrahi operasyona ilişkin ilk açıklama Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından gelmişti. 

Başkan Sayan mesajında, "Apandisit ameliyatının bile yapılamadığı Ağrı’dan Bugün açık kalp ameliyatının yapıldığı Ağrıya,başta Sayın cumhurbaşkanımız, sağlık bakanımız ve hemşehrimiz prof Cevdet Koçoğulları olmak  üzere  Rektörümüz ve Ağrı sağlık camiasına Ağrı’lılar olarak minnettarız." ifadelerini kullandı. 

AİÇÜ'de yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte başarılı iki Bypass ameliyatı (Açık Kalp Cerrahisi) gerçekleştirildi.

AİÇÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ilk operasyonda 62 yaşındaki hastaya damar tıkanıklığı tanısı ile 4 damar bypass, 47 yaşındaki hastaya ise yine aynı sebepten dolayı 3 damar bypass cerrahisi yapıldı. Kalp damar cerrahisi uzmanlarından Doç. Dr. Ünsal VURAL, Op. Dr. Emre KAYMAKÇI ve Op. Dr. Muhammed SAVRAN tarafından yapılan operasyon sonrası hastalarımız kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Ağrı’yı sağlık şehrine dönüştürecek olan Tıp Fakültemizi kentimize hediye eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA'ya, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur KOÇOĞULLARI'na ve tüm ekibe teşekkür ederek, hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.

Son Güncelleme: 12.11.2021 14:26
Anahtar Kelimeler:
AİÇÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.