25 Mart 2019 Pazartesi 17:05
Ağrı'da Çanakkle Şehitleri için Şiir Yarışması Düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünde öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un ‘’Çanakkale Şehitlerine’’ şiirini en güzel şekilde seslendirebilmek için kıyasıya yarıştı.

‘’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’’ faaliyetleri kapsamında, Diyanet işleri Başkanlığınca lise öğrencileri arasında Mehmet Akif ERSOY’un ‘’Çanakkale Şehitlerine’’ isimli şiirini ezbere okuma yarışmasının Ağrı finali Kültür Kongre Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Yarışma; Ağrı merkez ve ilçelerde yapılan elemelerde birinci sırayı alan lise öğrencileri arasında yapıldı.

İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU ‘nun başkanlığını yaptığı jüride; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Akif ASLAN, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdullah TARIM, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Kaya Duran ASLAN ve Yunus Emre Camii İmam Hatibi ve İl Gençlik Koordinatörü Muhammed Zahit ERASLAN görev yaptı.

İl geneli liseleri temsil eden 8 öğrencinin katıldığı yarışmada zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

Yarışma sonunda; Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi’nden Zeynep ŞİRİN birinci olurken, ikinciliği Taşlıçay Anadolu Lisesi’nden Seda Nur DEMİR, üçüncülüğü ise Diyadin Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nden Mervenur ÇİFÇİ kazandı.

İlk üçe giren öğrenciler altınla ödüllendirilirken, diğer yarışmacılara ise çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.