02 Mart 2021 Salı 21:54
Ağrı'da Cemreye Rağmen Hava Eksilerde

İkinci cemreye rağmen hava sıcaklığı eksi 18 derece olarak Ağrı'da ölçüldü

Hava sıcaklıklarının müjdecisi olan cemrelerden ikincisi dün suya düştü. Hava sıcaklığının artması beklenen Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.
Dün suya düşen cemre ile ikinci cemre düşmüş oldu, üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek. Hava sıcaklığının müjdecisi olarak bilinen cemrelere rağmen Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk havalar etkisini sürdürüyor.

Ağrı'da oluşan buz sarkıtları dondurucu soğukların ne oranda olduğunu ortaya koyuyor.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada hava sıcaklığının en düşük olduğu il eksi 18 derece ile Ağrı’da ölçüldüğü ifade edildi.

Yapılan açıklamada, havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don olayı beklendiği belirtildi.

Açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 18, Ardahan'da 16, Erzurum'da 10, Kars'ta 7, Iğdır'da 4, Erzincan ve Tunceli 3 derece olarak ölçüldüğü belirtildi.

Açıklamada, gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın Tunceli'de 15, Iğdır'da 12, Erzincan'da 10, Kars'ta 4, Erzurum'da 2, Ağrı ve Ardahan'da ise sıfırın altında 1 derece olması öngörülüyor. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.