06 Nisan 2018 Cuma 19:26
Ağrı'da Çiftçilere Mera Islahı ve Buzağı ölümlerinin önlenmesi Eğitimi verdi

Ağrı'da Çiftçilere Eğitim Verildi

Ağrı'da Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Eğitimi

Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mera ıslahı ve buzağı ölümlerinin önlenmesi konulu eğitim verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda 'Mera Islahı ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi' 3 gün süren eğitim gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2018 yılı "Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Buzağı Ölüm Oranını Düşürme Yılı" olarak ilan edildi. İl Müdürlüğü bu ilan doğrultusunda, Ağrı İlinde yoğun bir çalışma başlatarak kış mevsiminde ilçeler, beldeler ve köylerde tüm olanakları ve teknik desteği ile yetiştiricilerimize hayvansal ve bitkisel konulu eğitimlerin yanı sıra ağırlıklı hayvan hastalıkları ile mücadele ve buzağı ölümlerini önlemeye yönelik eğitimler verdi.

Bu kapsamda İl Müdürlüğü toplantı solunumda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Enginbaşkanlığında, İbrahim Çeçen Üniversitesi Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr Zeki Şahinler ile Öğretim Görevlisi Yücel Demir tarafından il ve ilçe müdürlüklerinde görevli personele, ilimiz önder çiftçilerine eğitim düzenlendi.

Yapılan eğitimin açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin, "Buzağı ölümlerinin ekonomisindeki önemine değinerek sözlerine şu ifadelerle devam etti. "bu eğitimin oluşturacağı farkındalık ile meralarımız daha verimli kullanılarak, buzağı ölüm oranın en az seviyeye indirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Son Güncelleme: 06.04.2018 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.