14 Ekim 2020 Çarşamba 15:07
Ağrı'da Dev Proje! Çöplerden Elektrik Üretilecek

Ağrı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Aşağı Küpkıranda katı atık depolama alanında elektrik üretim tesisi kurdu. 

Küpkıran ve 100'üncü Yıl mahallelerinde ciddi bir sorun olarak bilinen çöp alanında yapılan tesisle ilgili firma yöneticileriyle görüşen Belediye Başkanı Savcı Sayan, Aşağı Küpkıran mevkisinde katı atık depolama alanında hayata geçecek olan birleşik ve yenilenebilir elektrik üretim tesisinde 10 bin 400 evin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanacağını belirtti. 

Ağrı Belediye Başkanı Sayan, yaptığı açıklamada "Kurulması planlanan atık ayrıştırma tesisi ile geri dönüşüm ürünleri ekonomik olarak kazandırılacaktır. Yapılacak olan tesisimizin proje teknolojisi, katı atık tesisinde depolanan evsel atıkların çürümesi sonucu çıkan gazın boru hatları vasıtasıyla toplanması ve gaz motorlarında kullanılması sonucu elektrik üretimini içermektedir" dedi.

Ay sonu itibari ile elektrik üretimin başlayacağını söyleyen Başkan Sayan, "Belediyemizin çöp alanında daha önce anlaştığımız firma 20 milyona yakın bir yatırım yaptı. Dolayısıyla ay sonunda elektrik üretimine başlayacak. Belediyeye de önemli bir pay veriyor. 

10 bin evin elektriğini biz belediyeye verilen pay olarak hesaplıyoruz. Firmamız çok güzel bir yatırım yapmış oldu, ilimize, belediyemize ve Ağrı'ya hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.