28 Şubat 2021 Pazar 01:59
Ağrı'da Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

Ağrı'da 5 Milyon Lira Dolandıran 8 Kişilik Çete Çökertildi

Ağrı'da 5 milyon liralık dolandırıcılık yapan çetenin çökertildiğini açıklandı.

Ağrı’da cep telefonlarına yüklenen zararlı yazılım veya uygulamalar ile dolandırıcılık yapan 8 şüpheli gözaltına alındı. 

Cep telefonlarına farkında olmadan veya güvenilir olduğu düşünülerek link üzerinden indirilen zararlı yazılım veya uygulamalar aracılığıyla telefonları ele geçirerek mobil banka hesaplarına giriş yapan dolandırıcılar Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tespit edildi. 

Zanlıların büyük bir çoğunluğunun Ağrı’daki lüks evlerde yaşadığını belirleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ağrı’da düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalar neticesinde ruhsatsız silah, 100 fişek ve suç için kullanılan çok sayıda dijital materyalin yanı sıra banka kartlarının da ele geçirildiği,ayrıca şüpheli şahısların kendi aralarında haberleşebilmek için özel programlar ve kimlik bilgilerini gizlemek amaçlı kodlar kullandıkları bilgisi edinildi. 

Öte yandan gözaltına alınanların cep telefonlarında mağdur paralarını çekerken gülerek oynadıkları videolar bulunurken, banka hesaplarında ise kripto para borsalarında 5 milyon liralık para hareketi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atatürk'ün İzinden 2021-02-28 11:52:50

Tüm Emniyet çalışanlarımıza helal olsun ????????????????