09 Haziran 2018 Cumartesi 10:04
Ağrı'da Dünya Kudüs Günü için Basın Açıklaması düzenlendi

Dünya Kudüs Günü

Ağrı'da Mustazaflar Cemiyetince Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Dünya Kudüs Günü nedeni ile Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında "Siyonist işgal sonlanmadıkça acılarımız dinmeyecek, tefrika ve fitne son bulmayacaktır." denildi.

Dünya Kudüs Günü nedeni ile Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını Mustzaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı Arif Yılmaz okudu.

Mescid-i Aksa'nın İslam coğrafyasındaki acıların ana merkezi olduğunu belirten Yılmaz, "Etrafıyla beraber bereketli kılınmış olan Mescid-i Aksa, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den sonra yeryüzündeki en faziletli mesciddir. İslam coğrafyasındaki acıların ana merkezi olan siyonist işgal sonlanmadıkça acılarımız dinmeyecek, tefrika ve fitne son bulmayacaktır. Tarih boyu İslam milletlerine olmadık zulümler yapan, acılar yaşatan İsrailoğulları, bugün başta Kudüs olmak üzere coğrafyamızın hemen her yerinde akan kanın asıl müsebbibidir." dedi.

İslam ülkelerinin harekete geçmesi çağrısında bulunan Yılmaz, İslam ülkelerinin terör çetesini tanımaktan vazgeçmeleri gerektiğini belirtti.

"Filistin olacağız, Kudüs, Gazze olacağız"

Yılmaz, "Bugün yürüttüğümüz mücadelemiz günden güne büyüyecek ve sömürgeci ABD ile siyonistleri bozguna uğratacaktır. Filistin olacağız, Kudüs, Gazze olacağız, Irak, Suriye olacağız. Afganistan, Lübnan, Keşmir, Çeçenistan olup zalimlerin başlarına ateşler gibi yağacağız. Yeter ki birlik ve bütünlüğümüz olsun. Yeter ki kardeşliğimiz pekişsin." ifadelerini kullandı.

"Artık silkinmenin vakti gelmedi mi?"

Siyonist işgalcilerin işgal ve katliamlarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "İslam beldelerinin ve kutsallarımızın çiğnendiği artık yetmez mi? Toprağı bedenlerimizle ve kanlarımızla doyurduğumuz artık yetmez mi? Bütün bu suskunluk neden? Olup biten mezalimi sadece izlemek neden? Çocukların, kadınların çığlıklarına duyarsız kalmak neden? Artık silkinmenin vakti gelmedi mi? Birlik olmanın, küfrün tüm şubelerine karşı tek cephede mücadele etmenin vakti gelmedi mi?" diye sordu. 

Yılmaz, "Hz Muhammed'in ümmeti olan bizler, zillet içerisinde yaşayamayız. Başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere tüm mukaddes beldelerimiz ile işgal altındaki tüm coğrafyamız için direnmeliyiz. Bugün yürüttüğümüz mücadelemiz günden güne büyüyecek ve sömürgeci ABD ile siyonistleri bozguna uğratacaktır. Allah'a gerçek manada iman edenler kâinata meydan okurlar. Bugün bu meydanda tüm benliğimizle zalimlere ve onların yerli işbirlikçilere meydan okuyoruz. Ve buradan tüm zalimlere sesleniyoruz: Sakın bizi bu meydandan ibaret sanmayın. Derinden gelen çığlığımızın kulaklarınızda yankılanacağı günler uzak değildir. Yeter ki birlik ve bütünlüğümüz olsun. Yeter ki kardeşliğimiz pekişsin." şeklinde konuştu.

Yapılan Basın Açıklamasına , Muztazaflar Cemiyeti, İHH Ağrı Şubesi, Mazlumder Ağrı Şubesi, Ağrı İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( İHYAD) , Diyanet-Sen , Hüdapar  katıldı.

Son Güncelleme: 09.06.2018 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.