18 Şubat 2018 Pazar 15:50
Ağrı'da Düzenlenen Siyer Sınavı'na Yoğun İlgi

Sınavın gerçekleştirildiği okulların önünde bulunan yoğunluk YGS sınavlarını aratmayacak durumda. Ağrı'da yoğun katılımın olduğu sınava bütün bireyler aileleri gelirken, ailelerde sınav başlamasından itibaren heyecanla yakınlarının sınavdan çıkmasını okul bahçesinde beklemeye başladılar.

Bu yıl Ağrı'da geçen yıllara oranla sınav başvurusu ve katılımın daha fazla oldu. 4 okulda gerçekleştirilen saat 11'de başladı. Yüzlerce kişinin görev aldığı sınav sorunsuz başladı.

Sınav hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Arif Yılmaz, katılımın kendilerini manevi olarak mutlu ettiğini belirtti.

Arif Yılmaz, "Sınav için yüzü aşkın görevli tayin ettik, bu görevlilerimizi günler öncesinden verdiğimiz seminerlerle bilgilendirdik. Hamdolsun Rabbime, söz konusu Hz. Resullulah olunca halkımızın hassasiyeti, uğraşı, fedakarlığı farklı oluyor. Her yıl düzenlediğimiz Siyer Sınavı noktasında halkımız hassastı, dikkatli davranıyor ve aileler bireylerini teşvik ediyorlardı. Bu yıl durum çok farklı oldu. Sınavlar YGS gibi sınavları aratmayacak durumdaydı. Hem sınava başvuru ve hem de katılım oranı çok yüksek oldu. Sınav için 4 okul tahsis etmiştik, bütün sınıflarımız doldu. Yedekte beklettiğimiz bir okulumuz daha vardı onu da birazdan aktif edeceğiz katılımcıları oraya da almaya başlayacağız. Bu yıl bu noktadaki hassasiyet, uyanışı farklı yaşadık. İnşallah bu ve benzeri İslami noktalarda İslami uyanış ve hassasiyet daha da artar." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.