02 Nisan 2020 Perşembe 19:41
Ağrı'da "Evde Kal" Çağrısı Kitap Satışlarını Arttırdı!

Virüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi, tedbirler çerçevesinde birçok işyerinin kapanması, bazı işyerlerinde de çalışma saatlerinin esnetilmesi dolayısıyla eve kapanan Ağrılılar kitap okumaya yöneldi.

Covid-19 salgınından sonra kitaplara büyük bir talebin olduğunu ve bu talebin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden kitabevi sahipleri, insanların bu zaman dilimini teknolojiden kurtulmak için bir fırsata çevirmeleri gerektiğinin altını çizdiler.

Kitabevi sahibi Bünyamin Tanışır, bu süreçte İslami ve bilimsel kaynaklara yönelişin olduğunu belirtti.

"Kitaplara büyük bir talep olmaya başladı"

Salgından dolayı işyerlerinde dezenfekte işlemini gerçekleştirdiklerini ve tavsiye edilen kurallara uyduklarını söyleyen Tanışır, "Dünyada etkili olan Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı dezenfekte işlemi ve sosyal mesafe kuralına riayet ederek gerekli tedbirleri aldık. Evde kal çağrısına uyan ailelerimiz için tedariklerimizi hazırlıyoruz. Tedariklerin en başında gelen tedarik ise ailelerin fertleri ile birlikte kitap okumalarıdır. Ocak ayından beri kırtasiyemizde bütün kitaplarımızı hazır bulundurduk, okullar için soru bankaları, aile büyüklerinin çocukları ile paylaşabilecekleri roman ve diğer kitaplar olmak üzere her kesime uygun geniş yelpazeli kitapları hazır bulundurduk. Bu süreçten itibaren kitaplara büyük bir talep olmaya başladı ve yoğun talep ise bizleri heyecanlandırdı." dedi.

"İnsanlar bilimsel ve İslami kitaplara yöneliyor"

Konuşmasının devamında Tanışır, "Alınan kitapları kategorize ettiğimiz zaman özellikle kitaplara yönelen insanlarımız, bu salgını bilimsel anlamda merak edenler bu alandaki kitapları alıyorlar. Ayrıca İslami kaynakları talep eden insanlarımız ve genellikle sürükleyici kitaplara yönelmiş durumdalar. Bu salgın aynı zamanda teknoloji bağımlılığından kurtulup kitap okumaya yönelmek için de bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 02.04.2020 21:07
Anahtar Kelimeler:
KitapKırtasiyeEvde Kal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.