12 Ocak 2022 Çarşamba 00:53
Ağrı'da Gazetecilere Yılın Ödülü Verildi!

Ağrı'da, "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Valilik, Belediye ve İbrahim Çeçen Üniversitesinin destekleriyle Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyetince "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

'10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü' münasebeti ile Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından görkemli bir program gerçekleştirildi. Programda Ağrı Basın Gazetesi'ne de (www.agribasin.com) yılın en iyi çıkış yapan haber sitesi ödülü verildi.
Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir dizi program gerçekleştirildi.

Programların ilki Ağrılı gazetecilerin çektiği toplamda 100 fotoğrafın yer aldığı 'Gazeteci Gözüyle Ağrı' isimli fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Kültür Merkezi Sergi Salonunda gerçekleştirilen sergiye Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİÇÜ Rektörü Abdulhalik Karabulut ve il protokolü, siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.


Serginin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç, "Bugün '10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Uzun yıllardır böyle bir program yapmamıştık, Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Sayın Rektörümüzün katkıları ile düzenleyeceğimiz etkinliklerin ilki olan 'Gazeteci Gözüyle Ağrı' isimli fotoğraf sergisi ile inşallah etkinlik programımızı başlatmış olacağız." dedi.

Sergi, İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı'nın yaptığı duanın ardından kesilen kurdele ile açıldı.

Serginin ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Konukevinde gazeteciler onuruna Ağrı Valisi Osman Varol bir yemek verdi.

Yemekten sonra Kültür Merkezinde yer alan Osmanlı Konferans Salonunda Ağrı'da faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yaşadıklarını konu alan 'Haber Hayattır' adlı kısa film gösterimi ile program devam etti.


Hınca hınç dolan salondan filmi izleyen halk yer yer duygulanırken zaman zamanda komik anlara güldü.

Filmin ardından bir konuşma yapan Ağrı Valisi Osman Varol, gazeteciler tarafından gerçekleştirilen programın önemli olduğunun altını çizdi.

Vali Varol, "Biz görev yaptığımız kadarıyla biliyoruz ama arkadaşlarımızın da bize aktardıklarıyla Ağrı'da daha önce çok fazla benzeri gerçekleşmeyen bir birlik ve beraberlik içerisinde cemiyetimiz tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu konuda gayet iyi niyetli bir şekilde kurum kuruluşlarımızı ziyaret edip kendilerine destek olup olmayacaklarını sordular.  Buradaki genç, hevesli, gayretli ve zaten oldukça profesyonele olan bu ekip bizde bir heyecan uyandırdı. Hem biz, hem belediyemiz, hem de üniversitemiz ve diğer kurum kuruluşlarımız bunu heyecanla karşıladı. Bugün burada bir takım aksaklıklara rağmen bir takım mazeretlere rağmen bulunduğumuz coğrafyanın getirdiği olumsuzluklara rağmen güzel bir program icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  İyi bir basın olmazsa, dürüst ilkeli ve tarafsız, objektif bir basın olmazsa bu mesleği yokluğunda sağlıklı işleyen bir işleyişten bahsetmek mümkün değil." ifadelerini kullandı.


Ağrı'nın bu tarz etkinlikler ile gündeme gelmesinin önemli olduğunu belirten Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Ben her zaman Ağrı'nın böyle güzel aktivitelerle bu güzel görkemli konferanslar olsun, sanatçılar olsun, gösteriler olsun bu gibi konularla Ağrı’nın gündeme gelmesi çok önemlidir. Öğrenci kardeşlerim, Ağrılı hemşerilerim için de hem bir eğlence kaynağı, hem bir söyleşi, hem de bir ders almak önemlidir. Ben gerçekten zahmet çeksek de böyle günleri görmek bizim için önemlidir. İlimiz terör ile anılacağına, ilimiz kötülüklerle anılacağına bırakın saatlerce bekleyelim ama böyle güzel şeylerle anılalım. " şeklinde konuştu.

Sayan, "Bugün '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'. Ben de bütün gazeteci kardeşlerimi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Ağrı’daki bütün gazetecileri çok önemli çalışmalar yaptı. Her zaman bize yardımcı oldular, görüyoruz, yaşıyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki Ağrı’daki bütün gazeteciler birleşsin. Ağrı’da gruplaşmalar olmasın. Ağrı’da gazeteciler ayrı gayrı olmasın. Herkes bir arada haber yapsın. Kimsenin siyasi temsilcisi olmasın.  Hiçbir kuvvetin etkisinde kalmasınlar. Hiç kimsenin adamı olmasınlar. Memleketin adamı olsunlar, haberin adamı olsunlar. Böyle gazetecileri bekliyoruz ve özlüyoruz. " diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut ise şunları söyledi:

Teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmekte olduğu, uzağın yakın yakının ise uzak olabildiği bu küresel dünyada, yazılı ve görsel basın yayın organlarının yanı sıra internet haberciliği ve sosyal medya platformlarının da çok geniş bir alanda etkin olduğu günümüzde, mesleğini hakkıyla yerine getiren gazetecilerimize her zamankinden daha fazla sorumluluk düşmektedir. Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. Gerçek basın mensuplarının mesleklerini bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum.
Protokol konuşmasının ardından Ağrı'da faaliyet gösteren başarılı gazetecilere çeşitli kategorilerde ödül verildi. 

Etkinlikte ödül alanların kategorileri ve isimleri şöyle:

En İyi Dosya-Analiz-Araştırma Haber Ödülü : Ömer Adıgüzel  (İLKHA  Ağrı Temsilcisi)

En İyi Haber Ödülü: Ramazan Demir (DHA)

En İyi Haber Fotoğrafı Ödülü: Ömer Faruk Atalay (TRT Kurdî)

Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Sitesi: Yüksel Aslan  (Ağrı Basın )

Yerel Gazeteler için En İyi Sayfa Düzeni: Nurhayat Yörük (Ağrı Hakimiyet Gazetesi)

En İyi Spor Haberi Ödülü: Demet Aydemir

Yazılı Basın Ödülü - Recep Çirik - Sabah Gazetesi

En İyi Görüntü Haber Ödülü: Abdullah Söylemez (AA)

Teşvik Ödülü: Muhammed Yıldız

En İyi Söyleşi-Röportaj Haber: Engin Aslankılıç (Ağrı Memleket Gazetesi)

Ahde Vefa Ödülü: Aydın Kasar

Ahde Vefa Ödülü: İsmail Durak

Ödül töreninin ardından söyleşi yapmak üzere Yazar Hayati İnanç sahneye çıktı. İnanç'ın söyleşisi sırasında katılımcılar tebessüm ederken zaman zaman da duygulandı.

Program Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Genç'in Hayati İnanç'a plaket takdimi ile son buldu.

Son Güncelleme: 12.01.2022 01:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.