13 Aralık 2018 Perşembe 17:48

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ve Gönüllüleri, Ağrı Merkez'e bağlı Doğutepe köyü İlkokuluna geri dönüşümden yararlanarak bir kütüphane kurdu.

Doğutepe Köyü İlkokulu Öğretmeni'nin Ağrı Gençlik Merkezi Üyelerinden Ansiklopedi istemesi üzerine proje geliştirilerek köy okuluna bir kütüphane kurulması planlandı.

Tamamen geri dönüşüme dayalı olan bu kütüphane de hem geri dönüşüme dikkat çekmek hem de köy okullarına yardıma dikkat çekmek isteyen Ağrı Gençlik Merkezi takdirleri topladı.

Çeşitli yerlerden kasa, tahta makara, tekerlek gibi şeylerin toplanması, Ağrı Gençlik Merkezi Üyelerinin duvarları resimlerle renklendirmesi gibi basit görünen fakat emeği büyük olan işlerle kütüphane, çocuklar için kullanıma açıldı.

Kütüphane malzemeleri yerleştirilirken Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran okulu ziyaret etti.

Ziyareti sırasında Şiran: "Öncelikler burada bir kütüphanenin olmadığını bizim Gençlik Merkezi Üyeleri farkedince bizde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak burada çocukların kitap okuması için kütüphanelerinin olması gerektiğini düşünerek, böyle bir proje gerçekleştirdik. Tamamen geri dönüşüm malzemeleri ile yapacağımız bir kütüphane ve içerisinde kitaplarında olacağı yapmış olacağız bugün inşallah çocuklarımıza. Bundan sonra ihtiyaçları olduğu sürece hem okuma imkanları olacak hem orada zaman geçirme imkanları olacak bu vesile ile burada bulunuyoruz." dedi.

Köy okulundan ayrılmadan önce köy okulu öğrencilerine çeşitli aktiviteler için materyal sözü verdi.

Ağrı Gençlik Merkezi Lideri Cihangir Aslan: "Gençlerimiz için, yetişecek olan yeni nesiller için böyle bir projeye başvurduk. Hem köy çocuklarımızın okuyup öğrenmesi, hemde aktivitesi olmayan bu yerde güzel aktiviteler yapması amacıyla tamamen geri dönüşüm malzemelerine dayalı bir kütüphane inşa ettik. Gençlerimizin, çocuklarımızın buna ihtiyacı olduğunu farkettikten hemen sonra işe koyulduk ve gerçekleştirdik. Emeği geçen bütün hocalarıma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Osman Kayhan - Ağrı'da Haber

Son Güncelleme: 14.12.2018 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.