18 Kasım 2019 Pazartesi 09:50
Ağrı'da "Gökteki Yıldızlar Hazreti Sad bin Ebi Vakkas ve Hz. Hatice" Etkinliği

"Gençler yaşadığınız dönemin Sad bin ebiVakkas'ı olacaksınız"

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayının sahabe ayı olarak ilan edilmesi münasebetiyle "Gökteki Yıldızlar: Hazreti Sad bin ebiVakkas ve Hz. Hatice" etkinliği düzenlendi.

Ağrı'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Gökteki Yıldızlar: Hazreti Sad bin ebiVakkas ve Hz. Hatice" temalı etkinlik düzenlendi.

Ağrı Kültür Kongre Merkezinde Onur Bulan'ın sunuculuğunu yaptığı program Erhan Güler'in okuduğu Kur'an Tilaveti ile başladı.

Kur'an Tilavetinin ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Temsilcisi Arif Yılmaz kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Arif Yılmaz, "Yolumuzu aydınlatan yıldızlar, sahabeleri anmak Allah Resulü (s.a.v.)'ın o güzde ashabını 2015 yılından beri Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak anıyoruz. 4 halifeyi andık, bu yıl ise aşere-i mübaşeret'ten olan Hazreti Sad bin ebiVakkas'ı ve Hz. Haticeyiinşallah anlatacağız. Bu tür etkinlikler yapacağız, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Arif Yılmaz'ın ardından Grup Vahdet İlahi Sanatçıları Erhan Güler ve Mehmet Nogaysahabeleri anlatan eserler seslendirdiler.

Daha sonra konuşmasını yapmak için Yusuf Tutak kürsüye çıktı. Hazreti Sad bin ebiVakkas'tan bahseden Tutak, gençlere,Hazreti Sad bin ebiVakkas olmaları gerektiğini belirtti.

"Hazreti Sad bin ebiVakkas'ı bize ders olsun diye anlatıyoruz"

Tutak, "Gençler ilklerden, öncülerden olacaksınız. Kim yapacak bu işi? Dediğimiz zaman etrafınıza bakmayın. 'Ben yapacağım' deyin, ‘kimse yoksa bu işi ben yapacağım, kimse Allah'ın davasını yüklenmiyorsa ben yükleneceğim' diyeceğiz. Biz Hazreti Sad bin ebiVakkas'ı bize ders olsun diye anlatıyoruz. Bulunduğunuz okulda İslam'ı anlatan kimse yoku mu? Sen anlat, çalıştığın işyerinde İslam'ı anlatan yok mu? Sen anlatacaksın. Sen bu devrin Sad bin ebiVakkas'ı olacaksın. Yaşadığın dönemin Sad bin ebiVakkas'ı olacaksın. Sad bin ebiVakkas 17 yaşındayken dini ile ilgili karar veriyor. Herkes puta taparken o Allah'a tapıyor. Anneler babalar çocuğunuzu alın önünüze oturtun. Beraber televizyon izlediğiniz gibi, beraber Kur'an okuyun, beraber ders yapın. Çocuk kendi kendine yetişmez. Bunları yetiştireceğiz, buda sizin sorumluluğunuzda. Star bunlar star. Bakmayın şimdi birilerini allayıp, pullayıp koyuyorlar televizyona bunları star diye yutturuyorlar. Alın size hayatın starları, yıldızları." ifadelerini kullandı.

Yusuf Tutak konuşmasında Hz. Hatice'ye de değinerek Hz. Peygamberin Hz. Hatice'yi çok sevdiğini ve değer verdiğini kaydetti.

Yusuf Tutak, "Hz. Hatice Hz. Peygamber'e sadece hanımlık yapmamış aynı zamanda annelik de yapmıştır. İlk vahiy geldiğinde Hz. Peygamber Hz. Hatice'ye önce koşuyor. Niye amcası Ebu Talip'e gitmiyor niye Hz. Ebubekir'e gitmiyor. Hz. Peygamber yaşadıklarını anlatınca Hz. Hatice eşine destek veriyor. Sizde sabredecek omuz omuza vereceksiniz. Aynı Hz. Hatice ve Hz. Resulüllah gibi."şeklinde konuştu.

Program Grup Vahdet İlahi Sanatçıları Erhan Güler ve Mehmet Nogay seslendirdiği eserler ile devam ederken son olarak sunulan sinevizyon gösterimi ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.