10 Ekim 2019 Perşembe 10:44
Ağrı'da Görme Engelli Vatandaşlar kabartma (Braille) alfabesiyle Kur'an-ı Kerim Hatmetti

Kur’an ile dünyalarını aydınlatıyorlar

Ağrı İl Müftülüğünce açılan Kur'an kursunda kabartma (Braille) alfabesiyle Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen görme engelli vatandaşlar, azimleri ile örnek oluyor.
Belediye İş Merkezinde Altı Nokta Körler Derneği’nde Ağrı İl Müftülüğü bünyesinde kabartma alfabe ile Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen görme engelli vatandaşlar, azimleriyle takdir topluyor.

2017 yılında vatandaşların talebi üzerine görme engellilere yönelik Kur'an kursu açıldı. İl Müftülüğünün destekleriyle düzenlenen kursa katılan görme engelli vatandaşlar, kabartma (Braille) alfabeyle Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor.

Birçok kez Kur'an-ı Kerim'i hatim eden ve görmeyen gözlerine parmaklarının ışık olduğu azimli vatandaşlar, kendileri gibi görme engellilere de Kur'an öğretmek istiyor.

Kursun hocalığını yapan ve aynı zamanda hafız olan Davut Elem, öğrencilerinin ilk zamanlar çok zorlandığını ama azm ederek Kur’an’ı hatmettiklerini belirtti.

“Görme engelli arkadaşlarımız azimleri sonucu Kuran’ı hatmettiler”

Braille alfabesini öğrenebilmek için Ankara’ya eğitime gittiğini söyleyen Elem, “Diyanet İşleri Başkanlığının 2016 yılında açmış olduğu görme engellilere yönelik Braille alfabesi kursuna katıldım. Daha sonra Ağrı’da görme engellilere yönelik bir tespit araştırması yaptım. Altı Nokta Körler Derneği’ne gelerek görme engellilere yönelik böyle bir çalışma yapmak istediğimi ilettim, onlar da olumlu baktılar. Kursa başladığımızda ilk zamanlar arkadaşlarımız epey bir zorlandı, ama göstermiş oldukları azim sonucu görme engelli arkadaşlarımız Kuran’ı hatmettiler. Bazı arkadaşlarımız 4 defa, bazıları 5 defa hatim gerçekleştirdi.” dedi.

Görme engelli ve aynı zamanda Altı Nokta Körler Derneği Ağrı Şube Başkan Yardımcısı Salih Çavdarcı, Ağrı’da böyle bir çalışmanın başlatılmış olmasının kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

“Allah herkese böyle bir güzellik nasip etsin”

Salih Çavdarcı, “Ağrı’da Braille alfabesiyle eğitim verilecek bir yer yoktu. Eğitim almaları için arkadaşlarımızı başka illere gönderiyorduk. Allah müftümüzden razı olsun, Davut hocayı buraya gönderdi, bu sıkıntımız giderildi. Allah herkese böyle bir güzellik nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Görme engelli Emrah Yeşilbaş ise Kur’an’a yeni başladığını ve çok heyecanlı olduğunu belirterek,

 “Ağrı’ya yeni taşındık. Kur’an okumak istiyordum, ama Braille alfabesi bilmediğim için bundan mahrumdum. Burada kurs verildiğini öğrendim. Duyduğumda çok heyecanlandım. Kursa başladım, sağ olsun hocamız ve Kur’an’ı hatim eden arkadaşlarımız bana yardımcı oldular. Kur’an’ı öğreneceğim için gibi bir heyecan ve öğrenme azmi var. Bir ay içinde bitirmeyi hedefliyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.