19 Nisan 2019 Cuma 16:05
Ağrı'da Hac Semineri Düzenlendi

2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile Kutsal Topraklara gidecek vatandaşlar için Ağrı İl Müftülüğü tarafından “Hac Bilgilendirme ve Eğitim Semineri” düzenlendi.

18 Nisan 2019 Perşembe günü Ağrı İl Merkezinde bulunan Meydan Caminde düzenlenen seminere, başta İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU olmak üzere, İl Müftü Yardımcıları Murat SARI, Fatih TAVLAŞOĞLU ve Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Kaya Duran ASLAN katıldı.

Seminerde, Hac ziyaretine gidecek vatandaşlara, insani ilişkiler ve Hac’da yapılması gereken kurallar hakkında bilgiler aktarıldı. Daha sonra Ağrı’dan Hacca gidecek vatandaşlara İl Müftüsü TOPÇU tarafından Haccın önemi hakkında bilgi verildi.

İl Müftüsü TOPÇU, Hacılara, Hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığını tercih ettikleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ayrıca konuşmalarında şunları dile getirdi. “Hac yolculuğuna çıktığınızda gözleriniz hep güzellikleri görsün. Şimdiden Allah kabul eylesin. Bu çıkacak olduğunuz yolculukta pişman olmayacağınızı göreceksiniz. Şehirlerin anası olan bu kutsal topraklara bin bir zahmetle elde etmiş olduğunuz birikimlerinizle gözünüzü kırpmadan bu manevi yolculuğa çıkacaksınız. Rabbim bu kapsamda yapacağınız Hac ibadetini en güzel bir biçimde kabul ve makbul eylesin. Niyetlerinizi halis eylesin. Eksikliklere ve kusurlara odaklanmayınız. Unutmayınız ki, Hac ibadeti herkese nasip olmaz. Bu nedenle Hac seyahatinizi iyi değerlendiriniz. Zira Hac ibadeti insan hayatının en önemli dönüm noktalarından birisidir” dedi.

Akabinde Hacılara çıkacak oldukları bu yolculukta; kazasız belasız, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde gidip gelmeleri için dua eden TOPÇU, Hacılardan gidecekleri kutsal topraklardan vatanımız, memleketimiz ve ümmeti Muhammed için hayır dua talebinde bulunarak seminer sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.