11 Eylül 2020 Cuma 22:02
Ağrı'da hastaneler pandemi nedeni ile aktif hale getirilmeli

Bu süreçte halkın her açıdan olumsuz etkilendiğini kaydeden Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz, halkın tedbirlere uyması gerektiğinin altını çizdi.

"Denetim boşluğuna müsaade edilmemeli"

Üzerlerine düşen ne varsa yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Yılmaz, "Bu pandemi süreci herkesi olumsuz etkiledi. Sağlık, ekonomi, sosyal hayat gibi birçok alanda insanlar etkilendi. Mustazaflar Cemiyeti olarak toplumda ve kentimizde neler yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hastaneye gittiğimiz zaman pozitif hastalar ile negatif hastaların iç içe olduğunu, test yapmak için sıra beklediklerini ve acilen muayene olmak için gelenlerin aynı kapıyı kullandıklarını görmekteyiz. Bu içler acısı bir tablo maalesef. Farklı girişlerin yapılması mümkündür. Daha önce yapıldığı gibi şimdi de sıkı denetim getirilmeli ki sorun ortadan kalksın. Bu denetim boşluğuna müsaade edilmemeli." dedi.

"Halkımız ise bu süreçte üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmeliler"

Şu anda kapalı olan özel hastane ile İcra Müdürlüğü tarafından kullanılan binanın pandemi hastanesine çevrilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Halkın şöyle bir şikâyeti var, kapalı tutulan özel hastane neden pandemi hastanesine dönüştürülmüyor? Buranın açılıp pandemi hastanesine çevrilmesi gerekmektedir.

Ayrıca İcra Müdürlüğü tarafından kullanılan eski kadın doğum hastanesi de yine bu pandemi sürecinde hastane olarak kullanılabilir. Ki bahsettiğimiz bu iki bina fiziki olarak buna uygundur. Gerekli ekipmanlar sağlanıp bu süreç için bu iki bina kullanılabilir. Bu sayede hastalığın burada yayılmasının önüne geçilebilir belki.

Halkımız bu süreçte üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmeli, Sağlık Bakanlığı'nın ve İl Pandemi Kurulunun tavsiyelerine uymalıdır. Özellikle kurulun almış olduğu kararları önemsiyoruz. Maske kullanımı, sosyal mesafeye riayet edilmesi ve özellikle hijyene dikkat edilmesi önemli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.