29 Kasım 2018 Perşembe 16:01
Ağrı'da Hz. Ali'yi Anma Etkinliği Yapıldı

"İlim, takva, cesaretin harmanlandığı insandı Hz. Ali"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şubesi tarafından "İlmin Kapısı Hz. Ali" temalı program gerçekleştirildi.

Kasım ayını Sahabeler ayı olarak ilan eden Peygamber Sevdalıları Vakfı bu kapsamda bu yılın teması olarak Hz. Ali'yi konu edindiler. "İlmin Kapısı Hz. Ali" temalı gerçekleştirilen program bayan ve erkeklere ayrı 2 seansta gerçekleştirildi. Program Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesinde gerçekleştirildi.

Gündüz seansında gerçekleştirilen program bayanlar tarafından organize edildi. Program saat 13.00'da Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi binasında gerçekleştirildi.

Program Melike Çevik'in okuduğu Kuran-ı Kerim'in okuması ile başladı.

Daha sonra Araştırmacı Şefika Özmen, Hz. Ali hakkında bir konuşmacı yaptı. Konuşmasında Hz. Ali'nin büyük bir ilme sahip olduğunu ve ilmi ile insanlara hizmet gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

"Hz. Ali, kendisinden sonra gelen ümmete istikamet gösteren bir önderdir"

Şefika Özmen sözlerini şöyle sürdürdü: "O sadece savaş meydanında pervane gibi dönen bir komutan değil. O aynı zamanda ilmin kapısı, bir yönetim dahisi ve en zor zamanlarda liderlik yaparak kendisinden sonra gelen ümmete istikamet gösteren bir önderdir."

Yapılan konuşmanın ardından bayan mevlidhan ekibi tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile devam etti.

Program gerçekleştirilen sinevizyon gösterimi ile son buldu.

Akşam seansında ise erkeklere yönelik program gerçekleştirildi. Program Mustazaflar Cemiyeti Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Program Yusuf Kaya'nın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz, bir selamlama konuşması yaptı.

Yılmaz konuşmasında, 2015 yılından bu yana Kasım ayını sahabe ayı olarak yad ettiklerini, bu yıl programlarının kapsamını geniş tutmak istemelerine rağmen engel ile karşılaştıklarının altını çizdi.

"Sıkıntılı yöneticileri halkın vicdanına bırakıyoruz"

Arif Yılmaz, "Peygamber Sevdalıları Vakfı, 2015 yılından bu yana her kasım ayında sahabeleri anıyor. Şu ana kadar sırasıyla, Hz. Ebubekir, Hz. Osman, Hz. Ömer gibi sahabeleri yad ettik. İstiyoruz ki geniş kitlelerin olduğu bir program haline getirelim bu programı. Ama maalesef Kültür Kongre Merkezi halkımıza açık olan Halk Eğitim Merkezi maalesef halka kapalıymış. 3 ay öncesinden müracaat etmemize rağmen bu müracaat neticesine alamadık. Buradan o yetkililere sesleniyoruz, acaba bir konser olsaydı, gençliği dejenere edebilecek, toplumu ifsat edecek bir program olmuş olsaydı emin olun çok daha öncesinden bu yer onlara tahsis edilecekti. Ama maalesef dünyanın ve ülkemizin hiçbir zaman olmadığı kadar ilme bu kadar muhtaç olduğu bir dönemde Hz Ali'yi anacağız bu programa izin verilmeyecek. Böyle sıkıntılı idarecileri sizin ve halkın vicdanına bırakıyoruz." dedi.

Program Grup Vahdet solistlerinin seslendirilen ilahiler ile devam etti.

Daha sonra Eğitimci Zeynelabidin Zerkaya, Hz. Ali ile ilgili bir konuşma yaptı. Zerkaya, konuşmasında Hz. Ali'nin ilmin, takvanın ve cesaretin harmanlandığı bir insan olduğunu belirtti.

Zerkaya, konuşmasında Hz. Ali'nin Hz. Resulullah'ın ahlakı ile yetiştiğini ve bu minvalde hayatını ikame ettiğini söyledi.

"Hz. Ali, Hz. Resulullah'ın ahlakı ile ahlaklanmıştı"

Eğitimci Zerkaya, "Hz Ali, hiç kimseye nasip olmamış bir doğumla dünyaya geliyor. Kabe'de dünyaya geliyor. Annesi onu Kabe'nin içinde dünyaya getiriyor, çocukluğu da Hz. Resulullah'ın yanında geçmiş. Hem Allah'ın evinde doğmuş hem de Allah'ın peygamberinin yanında hayatı geçmiş. Resulullah'ın eğitiminden geçmiş Resulullah'ın hane-i saadetinde büyümüş, çocukken iman etmiş, bu da birçok sahabeye nasip olmamış bir mevzudur. Resul'ün evinde büyüdüğü için Resul'ün ahlakını alacaktı, ona benzeyecek de ve çok da cesaretli olacaktı. Nitekim öyle oldu da. Allah'ın Aslanı lakabını aldı. Resulullah'a suikast düzenlemek isteyen müşrikler, Hz. Resulullah'ın evini kuşattılar. Hz Resulullah hicret edeceği zaman Hz. Ali'yi yatağına kendi yerine bıraktı. O genç yaşı ile ölüme yatmış ama cesaretinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Hz. Ali hiçbir savaştan geri durmamıştır. Bütün seferlere katılmıştır. Hz Ali'de takva vardı, ilim vardı, cesaret vardı. Hepsinin harmanlanmış ismiydi Hz Ali." dedi.

Program gerçekleştirilen sinevizyon gösterimi ve yapılan ikram ile son buldu.

Son Güncelleme: 29.11.2018 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.