03 Kasım 2018 Cumartesi 13:31
Ağrı'da Hz. Ali'yi Anma Etkinliğine Salon Engeli

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şubesi tarafından organize edilmesi planlanan Hz. Ali'yi anma programına salon engeli konuldu.

2015 yılından bu yana Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım aylarının Sahabeyi Anma ayı olarak ilan edilmesinin ardından her yıl bir sahabeyi anma etkinliği düzenlenmekte. Türkiye geneli gerçekleştirilen programın konusu bu yıl Hz. Ali(r.a.)'ydi. Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şubesi Başkanı Arif Yılmaz, bu yıl etkinlik için Kültür Kongre Merkezi'ne başvurduklarını, başvurunun sonuçlanmadığını belirtti.

Salon için 13 Eylül'de başvuru yaptıklarını belirten Arif Yılmaz, şunları söyledi: "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak hamdolsun 3 yıldır düzenli olarak sahabelerin anıyoruz. Gerçekten yolumuzu aydınlatan sahabeleri anıyor, toplumda halkımız içerisinde sahabenin ehemmiyeti önemini anlatıyoruz. Allah Resulünde buyurduğu gibi, 'Onlar gökteki yıldızlar gibidir. Onları takip edenlerin yollarından kesinlikle sapmayacaktır.' demiştir hadis-i şerifinde. Bizde bu cihetle ilk yıl Hz. Ebubekir (r.a.) ardından Hz. Ömer, Hazreti Osman'ı andık. Bu yıl ise ilme gerçekten en muhtaç olduğumuz bir dönemdir bu dönem. İlme muhtaç olduğumuz bir dönemde Hazreti Ali'yi anmak istedik. Allah Resulü, yine bir Hadis-i Şerifinde buyuruyor diyor 'Ben ilmin şehriyim, Ali kapısıdır.' Bu cihetle Hz. Ali'yi anma programı etkinliği Ağrı'da Vakıf olarak, 4 Kasım'da işlemeyi planlamıştık ama maalesef 13 Eylül'de Ağrı Kültür Kongre Merkezine bir başvuru yaptık. Başvuru neticelenmedi."

30 gün içinde kurumların resmi olarak geri dönüş yapması gerektiğinin söyleyen Yılmaz, 13 Eylül'den bugüne kadar olumlu olumsuz bir cevap verilmediği söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz 30 gün içerisinde resmi kurumlar aralarında yazışmalara cevap verirken bize halen bir cevap verilmedi. Bununla ilgili olarak yani artık buradaki yetkililere buradan sesleniyoruz. Burada Vali bey olabilir artık ve Erhan Tenekeci İl Özel İdare Genel Sekreteri, bu iş nerede takıldıysa gerçekten diyoruz bu halkın, o gökteki yıldızlara ihtiyacı olduğu bir dönemde bu etkinliğe neden engel olunuyor acaba. Dün gece Kültür Kongre Merkezi Müdürü bizleri arayarak konuyla ilgili son 3 gün kala sanki bizlerle böyle tabiri caizse alay edercesine 'Bu programı yapabilirsiniz' dediler. Şimdi takdir edersiniz 3 gün içerisinde nasıl bir program yapılabilir, nasıl halk davet edilebilir, çalışma sürdürülebilir. Bu konuda tabii art niyetli olduklarını düşünüyoruz."

Yılmaz, "Yani biz iyi niyetimizi koruduk, 13 Eylül'den itibaren böyle defalarca Kültür Kongre Merkezine gidip işin neticesini almaya çalıştık, Genel Sekreter Erhan Tenekeci ile randevu talep ettik, olumlu cevap verilmedi. Şu bir gerçektir, bazı STK'lar, kurum kuruluş ve hatta siyasi partiler kültür Kongre Merkezi'nde istedikleri ve diledikleri zaman program yapabiliyorken maalesef bizlere engel çıkarılıyor. Bu yeni değil bir kaç defadır böyle girişimiz oluyor birkaç defa da böyle son ana kadar problem yaşıyoruz. Yetkililerin bu konuya bir cevap vermesini istiyoruz bir cevap bekliyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayakkabici 2018-11-05 10:02:16

Vali bey,resimdeki adama bakarak karar verdiyse haklidir,cunku esnaflikta ayrimcilik yapan birisidir