11 Kasım 2017 Cumartesi 13:37
Ağrı'da Hz. Osman'ı Anma Programı Düzenlendi

Mustazaflar Cemiyeti Konferans salonunda düzenlenen etkinlik Kuran-i Kerim’in okunmasıyla başladı.

Peygamber sevdalıları üye ve gönüllülerinin katıldığı program Vahdet ilahi grubunun okuduğu ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Zeynel Abidin Zerkaya Hz.Osman’ın hayatından kesitler aktardı. Zerkaya; Hz Osman Haya ve edep yönünün melekleri dahi kıskandırdığını ve İnfak konusunda hiçbir sahabenin kendisine yetişemediğini aktardı.

Hz. Osman'ın, İslam için çok çalışıp gayret ettiğini belirten Zerkaya, Hz. Osman'ın büyük fedakarlıkta bulunduğunu ifade etti.

Zerkaya konuşmasında, "O gün Müslüman olmak bugünkü kadar kolay değildi. Müslüman olmak samimiyet ve cesaret istiyordu. İslam dinin temelini oluşturacak o seçkin kadro bütün bunları güze alıp iman ederek Hz. Resulullah'ın yanında yer alıyorlardı. İslam'a ve Müslümanlara özellikle Hz. Peygambere, İslam yayıldıkça müşriklerin düşmanlığı artıyordu. Müslümanları sıkıntıya düşürmek, üzmek için fırsat kolluyorlardı. Ama muvaffak olamıyorlar. Çünkü, kim ki Müslümanları, Allah yolunun yolcularını üzmek isterse, hiç merak etmesin Allah onu rezil rüsva edecektir. Bu güne kadar da hep etmiştir. Allah dostlarını yalnız bırakmamıştır. Tabi Hz. Osman da diğer sahabeler ve Hz. Peygamber gibi sıkıntıda bırakılmaya çalışılmış, mağdur edilmeye çalışılmıştır." ifadelerini kullandı.

Hz. Osman'ın Kur'an aşığı olduğuna değinen Zerkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hz. Osman bir Kur'an aşığıydı. Hz. Osman, gönlünü Kur'an ile gecelerini namazla nurlandırmıştır. 'Eğer gönüllerimiz temiz olsa, eğer nefislerimizi terbiye edersek Kur'an okumanın tadına doyamayız.' demiştir Hz. Osman. İşte Kur'an okumaya bağlanmanın formülü. Bizler İslam'a ve Kur'an'a sıkı sıkıya bağlanmamız gerekiyor. Hz. Osman gibi İslam tebliğcisi olmalıyız. Şu duruma dikkat edin, Medine'de Mescid-i Nebevi yapıldığı sırada Hz. Osman da kerpiç taşımıştır. Bakın kardeşler, Hz. Osman kerpiç taşıyor. İslam davetçisi, İslam davasının hiçbir işini önemsiz görmez. İslam davasının her işi önemlidir. Hz. Osman bu güzel ahlakı yanında çok fedakardı. İslam için yapılacak her güzel hizmet için öne atılır, hiç düşünmeden malını harcardı. Buna Tebük seferi için yapmış olduğu infak buna en büyük delildir. Allah ondan razı olsun."

Program Grup Vahdet'in seslendirdiği eserlerin ardından yapılan ikram ile son buldu.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.