14 Ocak 2021 Perşembe 19:12
Ağrı'da İlk Koronavirüs Aşısı Uygulandı!

Ağrı'da ilk Coronavirus aşısı sağlık çalışanlarına uygulandı

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan aşı odalarında, sağlık çalışanları aşı olmaya başladı. Kentte sabah saatlerinde sağlık çalışanlarına uygulanan ilk aşıların ardından açıklama yapan Hastane Başhekimi Dr. Cengiz Kazdal, pandemi sürecinin başladığı ilk günden itibaren sağlık çalışanları olarak büyük bir özveri ile çalıştıklarını söyledi.

"Öncelik sağlık çalışanlarımıza tanındı"

Yapılan aşıların güvenirliliği hakkında konuşan Dr. Cengiz Kazdal, "Covid-19 sürecinin başından beri hastanede başhekim olarak görev yapıyorum. Başladığımız günden itibaren büyük bir özveri ile bütün arkadaşlarımızla beraber vatandaşlarımızın hizmetinde olduk. Olabildiğince imkânlarımızı genişleterek hastanemizin yoğun bakım imkânlarını ve servislerinin bir kısmını pandemi için ayırarak Bakanlığımızın bize önerdiği şekilde yaptık. Yakın bir zamanda hasta sayılarımızla, yoğun bakım sayılarımızı iyice kontrol altına almıştık. Aşılama ile birlikte pandemiyi daha da kontrol altına alabileceğimizi düşünüyoruz. Öncelik sağlık çalışanlarımıza tanındı.

İlimize gele aşılar bugün itibari ile yapılmaya başlandı. Çalışanlarımız randevu aldıkları takdirde gelip rahatlıkla aşılarını yaptırabilirler. Bütün çalışanlarımızı, personellerimiz ve daha sonrada sırası geldiği zaman bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız aşıya güvenebilirler. Gerekli önlemlerin hepsinin alındığını, gerekli tedavi imkanlarımızın hepsinin sağlanacağını bilmelerini istiyoruz." dedi.

"Ağrı'da yaklaşık bin 100 hastaya kadar randevu oluşturabileceğiz"

Ağrı'da günlük bin 100 hastaya aşı yapabileceklerini kaydeden Kazdal, "Ağrı'da şu an 12 aşı polikliniği oluşturduk. Şu anda yaklaşık 4 hekim arkadaşımız ve 6 hemşire arkadaşımız alanda olacak. Bu sayının yoğunluğu ve pandemi kurallarına göre arttırılabilir. Yaklaşık 10 dakikada bir yapıldığı düşünülürse Ağrı'da yaklaşık bin 100 hastaya kadar randevu oluşturabileceğiz. Şu an sadece sağlık çalışanlarına yapıldığı için rahat ve kalabalık olmayan bir ortamda yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aşı olan sağlık çalışanı Hilal Teryakioğu da şunları söyledi:

"Ebe olarak çalışıyorum. Risk grubu altında olan sağlık çalışanları olarak bu gün aşı olmaya başladık. Buradan ilk sıraya alındığımıza sevindik. Bu nedenle yetkililerimize teşekkür ederiz. Buradan vatandaşlarımıza aşıların gerekli bütün testlerden geçtiğini onlarında rahatlıkla aşı olabileceklerini söylüyorum. Tavsiyede ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.