21 Temmuz 2017 Cuma 18:54
Ağrı'da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri Protesto Edildi

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine Ağrı'da da basın açıklaması ile tepki gösterildi. Cuma namazı çıkışında Merkez Camii önünde toplanan Ağrı Özgür Kudus İnisiyatifi İsrail'i protesto etti.

Ağrı'da, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti. Merkez Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından toplanan Ağrı Özgür Kudüs İnisiyatifi (STK) ile vatandaşlar çeşitli sloganlar attı.
İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri Ağrı'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerince protesto edildi. düs İnisiyatifince, İsrail lanetlendi.

Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu (AKADAP) Genel Sekreteri Kerem Engin, grup adına yaptığı açıklamada, son dönemde Kudüs'te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması, ardından kapılarına metal arama dedektörlerin yerleştirilmesi, Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırılar sonrasında Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin tüm bu olanlara karşı tepki gösterdiklerini hatırlattı. 

Engin, Saldırılar sırasında Kudüs Müftüsü dahil birçok kişinin yaralandığını, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları ve işlemiş olduğu suçları görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik engelleme ve saldırıların da devam ettiğini belirtti.

Müslümanlar olarak, bu acıyı en üst seviyede hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetinde olduklarını dile getiren Engin, şöyle konuştu:

"Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür. İslam ümmetinin tüm unsurlarını, elinde yetki ve imkanı bulunduran, devlet reisleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, cemaat ve tarikatlar ve Kudüs davasına duyarlı herkesi ve her kesimi bir araya gelmeye, yeni stratejiler geliştirmeye davet ediyoruz. Ve bu basın açıklamasını organize eden Ağrı Özgür Kudüs İnisiyatifi olarak buradan çağrıda bulunuyoruz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekanlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Hangi amaçla kurulmuş hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek verilmelidir."

Promramı İHH Ağrı Şubesi, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi, Mazlumder Ağrı Şubesi, İnsani Hareket Yardımlaşma Derneği ( İHYAD ), Birlik Vakfı Ağrı Şubesi,Memur-Sen Ağrı Temsilciliği, Eğitim Bir Sen Ağrı Şubesi gibi sivil toplum kuruluşlarıda destek verdi.

Program Memur-Sen Ağrı İl Temsilcisi Süleyman Gümüşer'in "Kudüs" adlı şiirinin okunmasının ardından yapılan dua ile sona erdi.

agrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-001.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-002.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-003.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-004.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-005.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-005.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-006.jpgagrida-israilin-mescid-i-aksaya-yonelik-ihlalleri-protesto-edildi-007.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.