26 Ocak 2018 Cuma 01:01
Ağrı'da Kan Davalı iki Aşiret Camide barıştı

KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI..
 
Hamur’un Karlıca köyünde ikamet eden Mehmet Karagöz 6 ay önce Seyithan köyünde ikamet eden damadı tarafından öldürüldü. Olayın büyümesi üzerine İski ve Nezoi aşiretleri karşı karşıya geldi. İki aşiret arasında kan davasına dönüşen olayın barışla sonuçlanması için kanaat önderleri, aşiret büyükleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Kanaat önderleri Nesim Zengin, İdris Çakmak, Ethem Zorbay, Zeki Polat tarafından ikna edilen her iki aşiret mensuplarından oluşan 500 kişi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nureddin Atmaca Camii’nde bir araya geldi. İl Müftü Yardımcıları ve İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut’un da katıldığı barış programında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Tek tek tokalaşarak barışan aşiret mensupları daha sonra Konuk Evi’nde beraber yemek yedi.

Ağrıda Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Son Güncelleme: 26.01.2018 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.