01 Şubat 2020 Cumartesi 16:19
Ağrı'da kar nedeniyle 450 köy yolu ulaşıma kapandı

Ağrı Belediyesi'ne bağlı ekipler dün akşamdan beri cadde ve sokaklarda 22 araç ile kar temizleme çalışmaları yaparken 123. Şube Müdürlüğüne bağlı Karayolları ekipleri de ana arterlerde çalışmalarını sürdürüyor.

Kapanan 450 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı 78 iş makinesi, 91 personel ve 8 kişilik mobil ekiple köy yollarının açılması için çalışma yürütüyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede; "Bölge genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Ağrı ve çevrelerinde aralıklı kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde ise buzlanma ve don olayı hadisesi bekleniyor. Sıcaklığın ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Gece ölçülen hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece olduğu, gün içinde ise sıcaklığın 0 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bu gece hava sıcaklığının sıfırın altında 22 dereceye kadar inmesi bekleniyor." uyarısı yapıldı.

Öte yandan 18 mahallede 24 saat vardiyeli olarak Ağrı Belediye ekipleri hizmet veriyor. Vatandaşların gidiş gelişleri için kaldırımlar ise belediye temizlik işçileri tarafından temizlik yapılıyor. Yolların buz tutmaması için sürekli olarak yollarda tuzlama çalışması yapıldı. Belediye tarafından anlık ihbarlar değerlendirilerek müdahale ediliyor.

Son Güncelleme: 01.02.2020 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.