30 Nisan 2020 Perşembe 20:36

İLKHA, karantinada kalanların bir gününü görüntüledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Almanya'dan Türkiye'ye getirilen vatandaşlar, Ağrı'da karantinada tutuldukları yurtlardaki günlerini dolu dolu geçiriyorlar.

19 Nisan tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 189 ve 22 Nisan tarihinde ise Almanya'dan 182 vatandaş Ağrı'ya getirildi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleştirilen vatandaşlardan KKTC'den getirilenler Abdurrahim Arvasi Öğrenci Yurduna götürülürken, Almanya'dan getirilenler ise Ahmed-i Hani Öğrenci Yurduna yerleştirildiler.

karantinada tutulan vatandaşların Ramazan ayında 24 saatlerinin nasıl geçtiği kayıt altına aldı.

Karantinadaki vatandaşlar, kendilerinin otel konforunda hizmet aldıklarını ve Ağrı halkının, yetkililerinin misafirperverliğinin kendilerini utandırdığını ifade ederek, yetkililere teşekkür ettiler.

Yurtlarda kalan vatandaşlar için Ağrı Valiliğine bağlı kurumlar, vatandaşların iyi vakit geçirmeleri için istedikleri kitapları ücretsiz olarak temin ederken, Kızılay ve Yeşilay Ağrı şubeleri ise vatandaşların ve çocuklarının çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Ramazan nedeni ile iftarlık ve sahurlukları Kızılay tarafından karşılanan vatandaşlardan, yaşlı ve rahatsızlıkları bulunup da oruç tutamayan vatandaşlara da her öğün yemek hizmeti sunuluyor.

Vatandaşlar, karantinanın Ramazan ayına denk gelmesi nedeni ile bol bol ibadet ettiklerini ve aileleri ile daha fazla zaman geçirmelerine ve bu durumun aileye daha fazla bağlanmasına vesile olduğunu kaydettiler. Unutulamaya yüz tutmuş misafirperverliğin Ağrı'da yaşatılmasının örnek teşkil ettiğini de sözlerine eklediler.

Karantinadakilerin kendilerinin misafiri olduğunu belirten Ağrı Gençlik Spor Şube Müdürü Cemil Budak, kimsenin rahatsız olmaması için titiz davrandıklarını söyledi.

"Ağrı'da misafirperverliğimizi gösteriyoruz"

Misafirlerin isteklerini yerine getirmek için gayret ettiklerini kaydeden Budak, bu süreçte kendilerine destek olan tüm yetkililere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Misafirlerimiz Almanya'dan Ağrı'ya geldiler. Ağrı'da misafirperverliğimizi gösteriyoruz. Elhamdülillah misafirlerimizin sağlık durumları iyi, bütün isteklerini yerine getiriyoruz, her hangi bir sıkıntımız yok. Ramazan ayı nedeni ile gelen misafirlerimizin iftar ve sahurlarını kendi evlerimizde yerine getirdiğimiz gibi o hassasiyetle burada da aynı itinayı gösteriyoruz. En üst kademeden en alt kademeye kadar Ağrı Gençlik Spor İl Müdürlüğü seferber olmuş. Cumhurbaşkanımızın bu süreçte ciddi çabaları, Gençlik Spor Bakanımız ve İçişleri Bakanlığının ilgili birimleri bizlerle ve misafirlerimizin durumları ile çok alakadarlar. Ayrıca geldiği günden beri Ağrı'da çalışma yürüten Valimiz Süleyman Elban'da karantinada olan vatandaşların sorun ve sıkıntı yaşamamaları ve durumlarını öğrenmek için sık sık bilgi alıyor. Bu hassasiyetlerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum."

"Evlerindeki rahatlığı burada sağlamaya çalışıyoruz"

KYK Kız Yurtları Müdiresi Nazan Dilan Demircan ise şunları aktardı: "Almanya'dan gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz, daha önce Kıbrıs'tan gelen öğrencilerimiz vardı, İran'dan gelen misafirlerimiz vardı, askerlerimiz vardı onları ağırladık. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz, evlerindeki rahatlığı burada sağlamaya çalışıyoruz. Bu bir ekip işidir, bütün personelimizle onların hizmetindeyiz. Her vakit katları gezip, ihtiyaçlarını sorarız, bu şekilde hizmetimiz devam ediyor."

"Batıdakilerin Ağrı'ya gelip unutulmaya yüz tutmuş misafirperverliği görmelerini isterim"

Almanya'dan ailesi ile birlikte Ahmed-i Hani öğrenci yurdunda misafir edilen Konyalı Avukat İbrahim Erol, Ağrılıların misafirperverliğinin kendilerini çok sevindirdiğini belirtti.

Erol, karantinada kalmayı fırsata çevirerek, Ramazan ayı boyunca ailece cemaatle ibadetlerini yerine getirme fırsatı yakaladıklarını ve bol bol kitap okuyarak 24 saatlerini değerlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Erol, "Eşim, ben ve oğlum Almanya'dan Ağrı'ya karantina yurtlarına geldik. Geldiğimiz gün Kızılay, yemeklerimizi hazırlamıştı bu bizim için güzel oldu. Kaldığımız odalar büyük. Normal bir otel odası standartlarına göre daha büyük, bütün ihtiyaçlarımız hazır bulunuyordu. Şu an sahurluk ve iftarlarımızı hazırlayıp getiriyorlar sağ olsunlar. Gençlik Spor İl Müdürü Cihan Demir, Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı sürekli gelip hatırımızı soruyorlar. Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu sağ olsun gelip eksimizin olup olmadığını soruyor, ilgiden çok memnunuz. Ağrı'nın yaptığı bu iyiliği ve misafirperverliğini asla unutmayız. İnsanlar aşrı misafirperver, özellikle kat görevlileri her fırsatta gelip bizim ihtiyacımızın olup olmadığını soruyorlar. Kantinci ürünlerini ücretli satması gerekirken her fırsatta çocuklara ücretsiz olarak çikolatalar veriyorlar, bu bizi çok mutlu eden bir davranış oldu. Bence batı ilinden insanlar Ağrı'ya gelip unutulmaya yüz tutmuş misafirperverliği görmelerini isterim." dedi.

"Namazlarımızı cemaatle kılıyoruz"

Erol, karantinadaki bir günleri ise şöyle anlattı: "Ramazan ayı olması münasebetiyle sahura kadar yatmıyoruz, sahuru yaptıktan sonra yatıyor, sabah 09.00'da uyanıyoruz. Oğlumun EBA'dan dersi başlıyor, o dersine odaklanıyor birkaç saat. Ailece namaz vakitlerini cemaat olarak kılıyoruz. Oğlum 8 yaşında olduğu için tam kılmayı bilmiyor ama vaktimiz olduğu için sık sık namaz ile ilgili durumları öğretiyoruz. Normalde olsaydı belki gün içinde bu kadar ibadetle meşgul olmayabilirdik. Belki burada ibadetle meşgul olmasak, ruhumuz daralabilir, sıkılabilir bu yurtlarda kurtulma telaşına girebiliriz. Ramazan'ın mı, ibadetin mi bereketindendir inanın hiç sıkılmadım bir haftadır. Geldiğimizden beri teravih namazlarımızı kılıyoruz hiç aksatmadık, ruhlarımıza kavuşma imkânını bulduk."

"Bunu bir karantina gibi değil de bir sevgi topu gibi gördüm"

"Aile ile aynı oda içerisinde kalmak çok güzel." diyen Erol, "Çin'de duyduk ki boşanma oranları artmış, aile içi kavgalar artmış ama biz de belki kültürel bir özellik olabilir hiç sorun yaşamadık. Yıllardır yaşadığı eşi ile inanın kimse bu kadar vakit geçirmemiştir. Bu durum bizim birbirimize bağlanmamızı ve güzel yönlerimizi görmemize çok yardımcı oldu. Bunu bir karantina gibi değil de bir sevgi topu gibi gördüm. Aramızdaki sevgi bağının güçlenmesine vesile oldu. Ev içerisinde eşlere belki çok yardım etmiyor olabiliriz ama burada sahuru beraber, bulaşıkların yıkanmasını beraber hazırlamak gibi birlikte işleri yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Herkes burada hizmet ediyor çok memnunuz"

İzmir'de ikamet eden Halil Süngü adlı vatandaş da "Bütün hizmetlerden memnunuz. Dün eşim gitti kalp kontrolü için daha önce ameliyat olmuştu, çok ilgilendiler, herkes burada hizmet ediyor çok memnunuz. Allah herkesten razı olsun." dedi.

"Sıkılmamız için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar"

Yurtta günlerinin çok güzel geçtiğini söyleyen Faruk Sönmezler, "Bir hafta oldu buradayız, sabah çocuklarla boyama yapıyoruz. Bize verilen boyama kitapları, oyunlarla öğlene kadar vaktimizi geçiyoruz. Öğleden sonra çocuklar oyunlarına devam ederken, biz Valiliğin bünyesinde dağıtılan kitapları okuyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkili ve çalışanları, yurdun yönetimi sıkılmamız için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Dışarıda müzik etkinliği yapıyorlar, balkondan çocuklarla eşlik ediyoruz. Burada günümüz şu an çok güzel geçiyor." diye konuştu.

"Günlük olarak her türlü isteklerimiz karşılanıyor"

Adana'da ikamet eden Can Kuralt ise şunları kaydetti: "22 Nisan'da buraya geldik, havalimanından buraya kadar çok iyi şartlarda karşılandık. Gerek güvenlik güçleri ve gerekse sağlık personeli olsun her türlü yardımı yaptılar. İşlemlerimizi hemen halledip KYK yurduna getirdiler. Biz gelmeden bütün hazırlıklar yapılmıştı, gece 23.00 olmasına rağmen çorba, çay ikramı yapıldı. Günlük olarak ta her türlü isteklerimiz karşılanıyor, buradaki çalışanlardan çok memnunuz."

Son Güncelleme: 30.04.2020 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.