09 Mayıs 2020 Cumartesi 10:42
Ağrı'da Kızılay'a kan bağışı devam ediyor

Kızılay'a kan bağışı devam ediyor

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye genelinde kan stokları kritik seviyenin altına düşen Kızılay için başlatılan kan bağışı kampanyası Ağrı'da devam ediyor.
Başlatılan kampanyaya kurumlar ve STK'lardan destek bugün de devam etti. Kan verme kampanyası çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü camiası, Yeşilay ve Ağrı Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu ve grup bünyesindeki STK'lar iftardan sonra Cumhuriyet Caddesindeki Kızılay Kan Bağıl Noktasına giderek bağışta bulundu.

Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan, bağışların ve stoklardaki kanların azalması ile harekete geçtiklerini söyledi.

Aslan, "Coronavirus nedeniyle azalan kan bağışları Ramazan ayının gelmesiyle de iyice azalmış ve kan stokları tükenme noktasına gelmiştir. Bizler de Yeşilay Ağrı Şubesi olarak Kızılay'ın Türkiye geneli başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla bütün gönüllerimize üyelerimize çağrıda bulunarak kan bağışında bulunmalarını istedik. Bunun ilk adımı olarak da yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerimizle birlikte kan bağışında bulunarak kampanyaya destek olduk." dedi.

Başlatılan kan bağışı kampanyasına ilişkin açıklama yapan Ağrı Vefa Sosyal Destek Grubu İl Koordinatörü Vefa Çelik, sosyal sorumluluk gereği bünyelerinde bulunan STK’lar ile birlikte kan bağışında bulunduklarını söyledi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve eğitim camiası da kan bağışında bulundular.

Üç gün boyunca eğitim camiası olarak kampanya çerçevesinde kan vereceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, "Başlatılan kampanyaya Ağrı olarak bizde destek vermek istedik. Sağ olsunlar öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimizin yanı sıra öğrencilerimizde ciddi bir katılım sağladılar. Bu kampanyamız üç gün boyunca devam edecek. İnşallah katılım artarak devam edecektir. İnsanların böyle dönemlerde kan verme ile alakalı tereddütleri var. Bizde burada bir farkındalık yaratmak istedik. Bu sağlık açısından da önemli. Herkesi bu yüzden kan vermeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ise Kızılay kan stoklarının kritik seviyenin altına indiğini ve bu yüzden ülke genelinde kan bağış kampanyası başlatıldığını belirterek, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.


 

Son Güncelleme: 09.05.2020 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.