12 Temmuz 2022 Salı 13:30
Ağrı'da Kızılay kurban etlerini ailelere ulaştırdı

Ağrı'da yerel besicilerden alınan 730 kurbanlık, et ve süt kurumu kombinalarında kesimi gerçekleştirildikten sonra paketlenerek Kızılay gönüllüleri aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Hayırsever vatandaşların destekleriyle alınan kurbanlıkların kesim organizasyonu hakkında bilgi veren Kızılay Ağrı şube Başkanı Orhan Tatlı, "Ağrı Et ve süt kurumunda kurbanlık kesimlerini gerçekleştiriyoruz, ilimizde yerel besiciden alınan 730 büyük baş kurbanlığın kesimi gerçekleştirilecek, kesimlerin tamamı noter, veteriner hekim, din görevlisi gözetiminde gerçekleşiyor. Vekâlet veren hayır sahiplerinin isimleri okunarak video kayıtları alınıyor. Bir yandan kesimler devam ederken bir yandan da il merkezi ve tüm ilçelerimizde kurban paylarının dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Kesilen kurbanlıkların etlerini üç farklı şekilde değerlendiriyoruz, ilk olarak bayram süresince sıcak et olarak kapı kapı dolaşıp ailelerimize kurban paylarını veriyoruz, ikinci olarak kesilen kurban paylarının bir kısmını Kızılay Aşevlerinde yapılan yemeklerde kullanıyoruz, son olarak da Et ve süt kurumunun modern tesislerinde kavurma haline getirerek kurban bereketinin yıl boyu sürmesini sağlıyoruz. Rabbim kesilen kurbanları kabul etsin, vekaletlerini Kızılay'a bağışlayan hayırseverlerden Allah razı olsun" dedi.

Son Güncelleme: 12.07.2022 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.