03 Ağustos 2017 Perşembe 18:20
Ağrı'da Köpek Saldırısı Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Ağrı Merkez’e bağlı Ballıbostan Köyünde ikamet eden 2 çocuk babası 44 yaşındaki Ahmet Yıldız 3 Temmuz tarihinde Kurt olduğu tahmin edilen hayvanın saldırısı sonrasında kuduz hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti.

Yakınları tarafından anlatılanlara göre olay şu şekilde gerçekleşti; Ahmet Yıldız Akşam ezanı sonrası misafirleini yolcu ettikten sonra evlerinin avlusunda bir hayvanın saldırısına uğradı olay esnasında hiçbir ses duymayan aile sakinleri Yıldız’ın eve yüzü kan içinde girmesi üzerine kanı durdurmak için hemen müdahale ettikten sonra Ağrı Devlet Hastanesine götürdüler.Yıldız’a saldıran hayvanın Kurt olduğu yönünde şüpheler yoğunlaşırken saldırgan hayvanın hala bulunamadığıda gelen bilgiler arasında.

Köyde yaklaşık 60 hayvan üzerinde yapılan çalışmalarda da hastalık belirtisine rastlanmazken,saldırgan hayvanın bu süreçte ölmüş olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Köylülerin talepleri doğrultusunda köyde il tarım müdürlüğüne bağlı ekipler sürekli nöbet halinde bekliyorlar.

Ahmet Yıldız’ın saldırıya uğradığı süreç sonrası hastanede tutulan raporlarda ki bilgilerde şu şekilde;

3 Temmuz akşamı Ağrı Devlet Hastanesine getirilen Yıldız burun ve göz bölgesinde oluşan yaralanmadan dolayı göz doktoru tarafından ameliyat edilmesinin ardından ilk doz kuduz aşısı uygulanıyor ,daha sonra Yıldız periyodik olarak 6,10,ve 17 temmuz tarihlerinde aşılarını tamamlıyor.

25 Temmuz akşamı mide bulantısı ,baş dönmesi ve kusma şikayeti ile hastaneye yeniden müracatta bulunan Ahmet Yıldız gözlem altına alınıyor gece 1den sonra kasılmaları başlayan Yıldız’ın 04;00 itibari ile kasılmaları artıyor .Ahmet Yıldız’ın saldırganlık,ısırma isteği,sudan korkma ,yutkunma güçlüğü,ses ve ışıktan rahatsız olma ve dilini ısırma belirtileri baş gösterince hasta yatağına bağlanarak Kuduz Ön Tanısı ile İntaniye servisine sevk ediliyor.Sonrasında Erzurum’a sevk edilen Ahmet Yıldız burada sürdürdüğü yaşam mücadelesini önceki gün kaybetti.

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.