16 Ekim 2020 Cuma 11:03
Ağrı'da Koronavirus Denetimlerinde Bir Milyon TL para cezası kesildi

Ağrı'da Coronavirus ihlallerine yaklaşık bir milyon TL para cezası verildi

Valilik bünyesinde 1 Eylül ile 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Coronavirus (Covid-19) denetimleri kapsamında, kuralları ihlal eden 643 vatandaşa toplamda 952 bin 200 TL cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, 1 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında, Vali Osman Varol'un da zaman zaman katıldığı ve ekiplerin periyodik olarak gerçekleştirdiği denetimlerde, 33 bin 925 işyerinin denetlendiği belirtildi.

103 işyerine cezai işlem uygulandığı ifade edilen açıklamada, "Cafe, restoran, berber, kuaför, market, çay bahçesi, kıraathane, pazar yeri, düğün salonu, ticari taksi ve toplu taşıma aracı, internet kafe, konaklama ve dinlenme tesisi, park ve mesire alanı, yüzme havuzu, spor salonu denetlenmiş olup; 103 adet işletmeye cezai işlem uygulanmıştır." denildi.

Testi pozitif çıkan ve pozitif temaslı olup, kurallara uymayan 166 vatandaşa 522 bin 900 TL cezai işlem uygulandığı vurgulanan açıklamada, "Sahada olan ekiplerimizce, işletmelerimizin denetlenmesinin yanı sıra evde karantinada bulunan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek, evde karantina kurallarına uyup uymadıkları denetlenmiştir. Denetlemeler sırasında Coronavirus testi pozitif çıkan ve pozitif temaslı olan 166 vatandaşımızın kurallara uymadığı tespit edilerek cezai işlem uygulanmıştır." bilgisine yer verildi.

Maske takmayan 477 vatandaşa, 429 bin 300 TL ceza kesildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplu yaşam alanlarında hemşerilerimize, Coronavirus ile mücadelenin temel prensipleri olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda rehberlik edici denetimlerde bulunan ekiplerimizce maske takmadığı tespit edilen 477 vatandaşımıza cezai işlem uygulanmıştı. Vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.