07 Mayıs 2020 Perşembe 00:12
Ağrı'da Kuyumcu Esnafı Zor Günlerden Geçiyor!

Türkiye'de salgına karşı alınan tedbirler doğrultusunda sıkı önlemler alınırken bu önlemler çerçevesinde toplu düğün organizasyonları yasaklandı. Hal böyle olunca düğün sezonu girmesine rağmen iş yapamayan kuyumcu esnafı, fiyatların yüksek ve satışların düşük olması nedeni ile ekonomik olarak zor günler yaşadıklarını belirtti.

"Altın fiyatının yükselmesi nedeni ile alım gücü çok düştü"

Bir sektörde yaşanan sıkıntının tüm kesimlere sirayet ettiğini kaydeden kuyumcu esnafı Sıddık Beyazıt şunları söyledi: "Biliyorsunuz ki düğün sezonundayız. Şuan en fazla iş yapacağımız zaman dilimi. Altın fiyatının yükselmesi nedeni ile alım gücü çok düşmüş.

Zaten düğünler yapılamıyor ve bu süreçte işten çıkan vatandaşlar da ellerinde olan birikimleri getirip bozduruyorlar. Alım gücü olmayan vatandaş profili ortaya çıkınca kuyumcu esnafı olarak epey bir sıkıntı yaşıyoruz. Tabi bu halka şeklindedir, bir sektör sıkıntı yaşayınca diğer sektörlerde sıkıntı yaşayabiliyorlar. 31 ilde sokağa çıkma yasağı olunca bizde altın fazla alamıyoruz.."

"Birikimlerimizi bozduruyoruz"

Çalışamadığından dolayı elindeki birimleri bozdurduklarını belirten Yıldırım Doğan adlı vatandaş, "Coronavirus salgını nedeni ile şuan çalışamıyorum, iş yok. Daha önce yaptığım birikimim vardı şu anda onları bozdurmaya geldim, bunları satıp geçimimizi yapmaya çalışacağız. Çok zor durumdayız Allah yardım etsin." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KuyumcuKuyumcu Esnafı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.