10 Nisan 2020 Cuma 17:36
Ağrı'da KYK Yurtlarında karantinada olan 98 kişi tahliye edildi

Ağrı'da karantinada tutulan 98 kişi tahliye edildi

Coronavirus (Covid-19) salgının yol açtığı ölümlerin ve vaka sayılarında meydana gelen artış nedeni ile Türkiye'de bir takım tedbirler hayata geçirilmişti.

Bu tedbirler çerçevesinde, salgının yayılmasını önlemek için yurt dışından Türkiye'ye giriş yapan ve bir ilden başka bir ile geçen vatandaşlar, tedbir amacı ile boşaltılan yurtlarda karantina alınıyor.

14 gün yurtlarda tutulan ve Covid-19 testleri de negatif çıkan vatandaşların tahliyesi gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Ağrı merkez, Patnos ve Doğubayazıt ilçesinde KYK'ya bağlı yurtlarda yurt dışından ve il dışından gelen vatandaşlar karantina altında tutulmaya devam ediyor.

Ağrı'da karantinada tutulan 98 kişi tahliye edildi

Edinilen bilgilere göre, şu ana kadar yurtlarda karantina altında tutulan vatandaşlardan 14 günlük karantina süresini doldurup Covid-19 testleri negatif çıkan 98 kişi tahliye edildi.

İran'dan Türkiye'ye giriş yapan 55, il dışındaki eğitimlerini tamamlayıp görev yerine geri gelen 11 rütbeli ve askerlik vazifesini yapmak üzere il dışından gelen 97 er, başka illerden Ağrı'ya gelenler olmak üzere toplam 182 kişinin ise karantina sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Yurtlarda karantina altında tutulanlardan şu ana kadar testleri pozitif çıkan vakaların olmadığı belirtiliyor.

Son Güncelleme: 10.04.2020 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.