04 Nisan 2020 Cumartesi 20:22
Ağrı'da Maske Seferberliği Devam Ediyor!

Ağrı'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Bilim Sanat Merkezinde görevli öğretmenler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatları pahasına fedakarca çalışan sağlık çalışanları için lazer kesici ve 3 boyutlu yazıcı ile maske üretiyor.

Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bülent Bakır ile öğretmenler, dünyada ve Türkiye'de her geçen gün yayılarak can kayıplarına neden olan koronavirüs salgınına karşı mücadele eden fedakar sağlık çalışanları için harekete geçti.

Öğretmenler, Vali Süleyman Elban'ın destekleriyle "KodlAğrı" Projesi kapsamında alınan lazer kesici ve 3 boyutlu yazıcı ile sağlık çalışanlarına destek amaçlı maske üretmeye başladı.

Kısa sürede işe koyularak yoğun tempoyla çalışmaya başlayan öğretmenler, farklı özellikleri bulunan ve oldukça dayanıklı maskeler üreterek sağlıkçıların taleplerine yetişmeye çalışıyor.

Maskeler sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaştırılacak

Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının koronavirüs salgınına karşı büyük bir fedakarlık göstererek çalıştığını anımsattı.

En zor zamanlarında sağlıkçıların yanında olma hissiyatı duyduklarını ve harekete geçip bunu eyleme dönüştürdüklerini ifade eden Bakır, şöyle konuştu:

"Koronavirüsün Türkiye'de görülmesiyle birlikte bizler de sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla neler yapabileceğimizi öğretmen arkadaşlarımızla görüşüp, bir karara vardık.

Özellikle 3 boyutlu yazıcı ve lazer kesiciden çıkardığımız ürünleri hastane yetkililerine gösterdik. Lazer kesiciden ürünler daha seri çıktığı için doktor arkadaşlar bu maskeleri tercih ettiler.

Hastaneden 1000 tane maske siparişi aldık ve bunları yapıp, ücretsiz bir şekilde teslim edeceğiz."

Son Güncelleme: 05.04.2020 00:01
Anahtar Kelimeler:
MaskeMaske üretimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.