06 Ağustos 2017 Pazar 16:31
Ağrı'da Mezarlıkta Çıkan Yangın'da çok sayıda Kabir Zarar  gördü

Ağrı'da, mezarlıkta çıkan yangında çok sayıda kabir zarar gördü

Fırat Mahallesi'nde yer alan Fırat Mezarlığı'ndaki kuru otların henüz belirlenemeyen sebeple tutuşmasıyla yangın çıktı.

Kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılıp mezarlara sıçrayan yangına ilk müdahale vatandaşlarca yapıldı.

Vatandaşların hortumla su tutarak söndürmeye çalıştığı yangına, yapılan ihbar üzerine Ağrı Belediyesi itfaiyesi müdahale etti.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1,5 saatlik çalışmasıyla söndürülebildi. Yangın sonucu mezarlıktaki çok sayıda kabirde hasar oluştu.

Yangın sırasında, alevlerin sıçrama ihtimali nedeniyle mezarlık yakınındaki ev ve iş yeri sahipleri de endişeli anlar yaşadı.

Mezarlık yakınında oturan vatandaşlardan Memduh Aydemir, yaptığı açıklamada, bekçi olmayan mezarlığın otlarının, her yıl bazı kişilerce yakıldığını öne sürdü.

Yangını fark ettiğinde itfaiye ekiplerine haber verdiğini anlatan Aydemir, şöyle konuştu:

"Yaklaşık yarım saatte yangın her yere yayıldı. Mezar taşlarının çoğu ahşap olduğu için kül oldu. Çevredeki bazı insanlar da çöpünü mezarlığa atıyor. Buraya sahip çıkmamız lazım. Herkesin ailesinden birileri var burada. Benim de akrabalarım çoğunun mezarı burada. Rüzgar esince yangın büyüyor, yangının evlere sıçramasından korktuk."

agrida-mezarlikta-cikan-yanginda-cok-sayida-kabir-zarar--gordu.jpgagrida-mezarlikta-cikan-yanginda-cok-sayida-kabir-zarar--gordu-001.jpgagrida-mezarlikta-cikan-yanginda-cok-sayida-kabir-zarar--gordu-002.jpgagrida-mezarlikta-cikan-yanginda-cok-sayida-kabir-zarar--gordu-003.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.