16 Ekim 2020 Cuma 16:50
Ağrı'da Nuh'un Tufanı Seramik Sergisine Başlandı!

Serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan Vali Varol, serginin birkaç ilde gerçekleştirilecek olması ve satışlı gerçekleşecek serginin gelirinin de Ağrılı öğrencilere ayrılacak olması işin manevi boyutunu çok kıymetli kıldığını belirtti.

Açılışta konuşan İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Müdürü Meral Dinçer, gençlerin mesleklerini icra etmelerinin dışında, hobi olarak sanatın herhangi bir kolu ile ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

Dinçer, "Ankara'da yaşıyorum ve pandemi sürecinde bende eve kapandım. Bu süreçte Nuh'un Gemisi veya Nuh'un Tufanı ile günümüzdeki Coronavirus'ü de bir tufan olarak değerlendirerek evde geçirdiğim süreci, çamuru Nuh'un Gemisi ve Tufanı ile birleşirdim. Duygularımı yansıtmak istedim. Her yaşlı bir şey öğrenebilir yolundayım, ben 3 yıldır seramik yapmaya çalışıyorum. Özellikle gençler mesleklerinin dışında sanatın bir kolu ile hobi olarak ilgilenmeleri de hayata bakış açılarının daha güzelleşeceğine inanıyorum. İbrahim Çeçen beyin farklı mekanları var. Oralarda bu sergiyi satışlı olarak sergileyeceğiz. Bunun gelirini de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerine eğitim bursu olarak küçük katkımızın olmasını istedik." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.10.2020 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.