05 Haziran 2021 Cumartesi 22:50
Ağrı'da Öğrenciler Heyecanla LGS'yi Bekliyor!

Öğrenciler heyecanla yarın yapılacak LGS'yi bekliyor

Yarın iki oturum halinde yapılacak olan LGS'nin birinci oturumu 09.30’da ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

Aylardır sınava hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileri heyecanla sınav saatini bekliyor. Salgın nedeni ile zor günler geçiren ve çoğu zaman çevrimiçi derslerini alan öğrenciler, sınavdan başarılı çıkmayı umuyor. Öğrenciler ayrıca belirlenecek taban puanları içinde endişeliler.

Sürekli konu tekrarı yaptığını belirten öğrencilerden Yunus Emre Gökhan, salgın sürecinin kendilerini zorladığını söyledi.

Yarın yapılacak LGS ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler!

Gökhan, "Ders çalışarak, konu tekrarı yaparak, mobil cihazlardan yardım alarak, soru çözerek ve hocalarımdan destek alarak LGS’ye çalıştım. Kolay bir sınav bekliyorum, çünkü zor şartlar altında çalışma yaptık ve bu durum bizi biraz yordu. Bir yıl boyunca çalıştım emeklerimin karşılığını bekliyorum, sınavın kolay olmasını bekliyorum ve tüm rakiplerime başarılar diliyorum." dedi.

Bir diğer öğrenci Muhammed Emin Demirkal ise, "LGS'ye kendi imkanlarımızla, Youtube'den yada online (çevrimiçi) olarak ders üzerinden hocalarımızın bize yolladığı videolardan kendi notlarımızı çıkartıp öyle ders çalışıyorduk. Günde ortalama 100 soru çözüp, bir iki saat çalışıp bir iki saat kitap okuyarak bu sınava hazırlandım. İnşallah bu sınavı da başarıyla atlatıp önümüze bakacağız. Salgından dolayı sınavın kolay olmasını bekliyorum. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da dediği gibi sınav zor değil ama taban puan yükselecekmiş o da bizim işimizi zorlaştırıyor. Daha kolay olmasını beklerdim. Sınava giren tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.