02 Kasım 2018 Cuma 15:19
Ağrı'da Öğrencilerden Kuşlara Sıcak Yuva

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ağrı İl Müdürlüğüne bağlı yurtta kalan öğrenciler, kış mevsimi öncesi ağaçlara kuş yuvaları yaparak soğuk havalar için önlem aldı.

KYK Ağrı İl Müdürlüğü Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, kış mevsiminin sert geçtiği kentte yaptıkları kuş yuvalarını yurt bahçesindeki ağaçlara astı.

Daha önce de sokak hayvanları için benzer projeleri hayata geçiren öğrenciler, kış öncesi kuşlara sıcak yuva yapmak için projelerini Müdürlüğe sundu.

Projenin kabul edilmesiyle kolları sıvayan öğrenciler, bahçede yaptıkları yuvaları boyayıp ağaçlara yerleştirdi.

Öğrencilerden Ayşenur Kartal, gönüllü olarak yürüttükleri projeyi hayvanlara yeteri kadar değer verilmediği düşüncesiyle hayata geçirdiklerini söyledi.

Kartal, "Onlar bir canlı olmasına rağmen canlı yerine konulmuyor. Biz de buna dikkati çekmek istedik. Çok soğuk olan Ağrı'da kuş, kedi ve köpekler için benzer başka çalışmalar da yapmak istiyoruz. Hayvanlara, canlılara bir yararımız olsun istedik. Biz gönüllü dört arkadaşımızla bunu yapmaya karar verdik. Daha fazlasını yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Bahar Keskin de yurttaki idarecilerin desteğiyle projeye başladıklarını anlatarak, şu an için sınırlı sayıda yaptıkları yuvaları zamanla arttıracaklarını vurguladı.

Türkiye'nin doğusunda kış aylarının sert geçtiğine dikkati çeken Keskin, şöyle konuştu:

"Kışın buralarda iklim sert geçiyor. Amacımız kuşlara sıcak yuva yapmaktı. Yuvaları renkli yapmamızın nedeni ise çevreyi bilinçlendirmekti. İnsanlar bu yapılanı gördükçe kuş yuvalarının sayısı artacaktır. Bunu yaptığımız için çok mutluyuz. İnsanların hayvanlar ve çevre konusundaki duyarlılıklarını arttırmak istiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.