07 Şubat 2020 Cuma 09:47
Ağrı'da Paletli ambulansla hasta çocuğu hastaneye yetiştirdiler

Ağrı merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Ağadeve köyünde oturan Işık, karın ağrısı nedeniyle rahatsızlandı.

Oğlunun durumunun kötüye gittiğini anlayan baba İsmail Işık, 112 Acil Sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi.

Ağrı ili genelinde ilçeler ve köylerinde 3 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köye ambulans gidemeyince ekipler, hasta çocuğa yetişmek için paletli ambulansla harekete geçti.

112 Acil sağlık personeli  1 metreyi bulan karı tipiye rağmen paletli ambulansla 4 saatte aşarak köye ulaşmayı başaran ekipler, hasta Işık'a evde ilk müdahaleyi yaptı.

Evlerinde yapılan ilk Müdahalenin ardından babası ve kız kardeşiyle paletli ambulansa konulan Işık, Bezirhane köyü yakınlarında kendilerini bekleyen ambulansa götürüldü.

Işık, buradaki ambulansla Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Işık'ın sağlık durumunun iyi olduğu olduğu öğrenildi.

Paletli Ambulans Bizim İçin 18 kilometre Yol Geldi

Baba İsmail Işık, yaptığı açıklamada, oğlunun evde aniden rahatsızlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Oğlum, karın ağrısı, nefes kesilmesi ve idrar yolları şikayeti nedeniyle rahatsızlandı. 3 gündür tipi var, yollar kar nedeniyle ulaşıma kapalı ve bu yüzden ambulans köye gelemedi. 112'yi aradık bize paletli ambulans gönderdiler çok kar var ama ekipler zamanında geldiler.Allah devletten razı olsun.

Paletli ambulans 18 kilometre yol gelerek oğluma aldı ve şimdi hastaneye götürüyoruz. Eskiden olsa Allah korusun belki çocuğum yatakta ölürdü."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.