29 Nisan 2018 Pazar 19:37
Ağrı'da Peygamber Sevdalıları Platformu Mevlid etkinliği düzenledi

Ağrı'da Mevlid etkinliği gerçekleştirildi

Peygamber sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörlüğü Ağrı Kapalı Spor salonunda "Hz Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenledi.

Etkinlik Kuranı Kerim okunması ile başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Hz. Peygamberi anlatan ilahiler okundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Ağrı’da düzenlenen ve binlerin katıldığı Mevlit etkinliğinde, ümmetin yeniden kurtuluşunun tek çaresi, Hz Muhammed’in sünnetine sarılmakla olduğu mesajı verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temasıyla Ağrı’da Mevlit etkinliği düzenlendi. Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe siyasi parti, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin yanı sıra binlerce Ağrılı katıldı.

Ağrı halkı sabahın erken saatlerinden itibaren etkinliğin yapılacağı alana akın ederek, yer tutmaya başladı. 7’den 70’e her yaştan vatandaşların akın ettiği etkinlik alanında, farklı görüntüler oluştu. Etkinliğin yapıldığı alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti.

Kapalı Spor Salonunda yapılan ve sunuculuğunu Hamza Yılmaz’ın yaptığı mevlit etkinliği saat 13.00’da Muhammed Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Katılımın yüksek olduğu Mevlit etkinliği Grup Vehdet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Maneviyatın doruğa çıktığı etkinlikte seslendirilen ilahilerin ardından Mevlidi Şerif okundu.

Mevlidin okunmasının ardından ilahilerle program devam etti. İsmail Çevik hoca günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı, felaketlerden kurtulmamız için Peygambere tabi olmak, onu dinlemek, gönlümüzü ona açmak, onu düşünmek, onu anlamak ve onu yaşamakla mümkün olabileceğini belirtti.

İsmail Çevik," Hz. Resulullah kimdir, bulunduğu toplumu hangi konuma getirdi. Hz. Muhammed (s.a.v.) dediğimizde yerde ve gökte övülen, Allah'ın 124 bin peygamber içerisinde kendisine habibim dediği, dostum dediği Hz. Resulullah kimdir biliyor musunuz? O sadece insanlara değil, O sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiş. Allah, Hz. Resulullah'ı cinlere, hayvanlara, tabiata göndermiş, O 18 bin alemin peygamberidir. Yağmur yağınca toprak bereketlenir, insanlık da Hz. Resulullah'ınSünnetini yaşadıkça, ruhları bereketlenir. Evet O alemlere rahmet olarak gönderilmiş." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Grup Vahdet sanatçıları birbirinden güzel eserler dillendirdiler. Okunan eserlere vatandaşlar sık sık eşlik etti.

Daha sonra sahneye çıkan tiyatro ekibi oynadıkları sahne ile halkı duygulandırdılar. Program okunan ilahiler ve dua ile son buldu.

Son Güncelleme: 29.04.2018 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.