02 Mayıs 2021 Pazar 13:46
Ağrı'da Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Devam Ediyor

RAMAZAN AYINDA GIDA DENETİMLERİ GECE DE DEVAM EDİYOR

Korona virüs ile mücadele kapsamında 19:00'dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken Ramazan Ayı'nda geceleri de gıda denetimleri aralıksız sürüyor. Kısıtlama süresince açık olan gıda işletmeleri Gıda Kontrol ekiplerince denetlendi.

Denetimlere katılan İl Müdürümüz Kenan ENGİN; ''Bilindiği üzere, 5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu' gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla ilimizde üretilen, satılan ve toplu tüketime sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.''dedi. İşletmelerin her zaman asgarî teknik ve hijyen şartlarına uyması gerektiğini belirterek bu sebeple gece denetimlerine de ağırlık verileceğini söyledi.

Yapılan denetimlerde uygun olmayan işletmelere süre verildi. Verilen süre sonunda eksikliklerini gidermeyen işletmelere idari işlem uygulanacaktır.

Son Güncelleme: 02.05.2021 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.