17 Ağustos 2017 Perşembe 16:06
Ağrı'da Sağanak Yağış Seli Beraberinde Getirdi

Ağrı'da etkili olan sel nedeniyle çok sayıda koyun ve inek telef oldu, yayla ve mezra yolları ile yaylacıların çadırları zarar gördü.

Bölgede öğle saatlerinde başlayan sağanak ve dolunun ardından biriken sular, Ağrı'nın özellikle yüksek kesimlerindeki Kovancık ve Başçavuş köylerine bağlı yayla ve mezraalarda sele dönüştü.

Selde Kovancık köyüne bağlı Selbend yaylasında yer alan yaylacılara ait bazı çadırlar ve 7 büyükbaş hayvan ile Başçavuş köyü yakınındaki bir dere yatağında otlatılan çok sayıda koyun akıntıya kapıldı.

Akıntıya kapılan 7 büyükbaş hayvan ile çok sayıda koyun, sel sularıyla Ağrı Yazıcı Barajı'na kadar sürüklenerek telef oldu.

Selde, toprak kaymalarından sonra yayla ve mezraalardaki bir çok yol da hasar gördü.

- "Sel aniden gelince koyunları kurtaramadık"

Sele kapılan küçükbaş hayvan sürüsünün çobanı Kenan Tuğa, yaptığı açıklamada, Başçavuş köyü sakinlerinin yaklaşık 700 koyununun çobanlığını yaptığını aktardı.

Koyunları dere yatağında otlatırken sel geldiğini belirten Tuğa, "Sel aniden gelince koyunları kurtaramadık. Suların sürüklediği koyunlar akıntıya kapılıp gitti. Tahminime göre 100 koyun telef oldu. Mağduruz, destek bekliyoruz." dedi.

Bu sürüde koyunları bulunan İsmail Öztürk, koyunların sıcaktan korunmak için derenin kenarındaki ağaçların altına bulunduğuna işaret ederek, ani sel sonucu çok sayıda koyununun telef olduğunu bildirdi.

Selbend yaylası sakini Cemal Bak da yazın hayvanlarıyla yaylada kaldıklarına işaret ederek, "Selde 4 ineğimiz ve 3 buzağımız gitti. Sel, çadırlarımız, eşyamız, paramız ne varsa götürdü. Tek ceketim kaldı, mağduruz." ifadesini kullandı.

- Sel yollara zarar verdi

Köylerde midibüs ile yolcu taşımacılığı yapan Yakup Yılmaz ise Ağrı'dan getirdiği yolcularını Kovancık köyü ve mezraalarına götürürken sel sebebiyle yolda mahsur kaldıklarını belirterek, "Yolcularımı evlerine götüremedim. Yol tamamen yıkılmış durumda. Yaylacıların çadırları, hayvanları sele kapıldı." dedi.

Ağrı-Kovancık yolunun selde hasar görmesi sebebiyle Yılmaz'ın midibüsünden inen yolcuların bir kısmının yaya bir kısmının da başka araçlarla farklı bir yoldan köy ve mezraalarına gittiği öğrenildi.

Hasar gören yolların onarımı için bölgede İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri desteğinde çalışma başlatıldı.

agrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi.jpgagrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi-001.jpgagrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi-002.jpgagrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi-003.jpgagrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi-004.jpgagrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi-005.jpgagrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi-006.jpgagrida-saganak-yagis-seli-beraberinde-getirdi-007.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:30
Anahtar Kelimeler:
TelefÇadırAğrıda Sel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.